Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you live in a house or an apartment/flat?

Answer:- Oh! I was in my apartment a few weeks ago in school, but as we’ve vacated, I’m now with my family in a house.

Question 2:- Can you describe the place where you live?

Answer:- I’m in a house with four bedrooms and a hall. The house is equipped with two washrooms and two kitchens: white and cyan coloured paint and a silver roof. There is a backyard behind the house and a store in from of the house.

Question 3:- What do you like about living there? What do you like about your flat?

Answer:- I do love to live with my parents and my siblings because I like being indoors, and family is all I have for my happiness. Since the house is in my hometown, I take the pleasure to meet my childhood friends anytime I get there and making fun with them. Similarly, my flat has a nice hall to accept my coursemates and friends. Again, the environment is seen for studies, especially at midnight.

Question 4:- Which is your favourite room in your home? Why?

Answer:- Huh, I like being in the last room, which is close to our backyard, where I used to view the beauty of nature. I see birds of different kinds and insects, insect-like butterflies and others.

Question 5:- Which room does your family spend the most time in?

Answer:- Currently, I really spend much time with my family, but from the best of my observation, I can say my family spend more hours in the hall to watch movies and discuss other issues.

Question 6:- What can you see from the windows?

Answer:- I like being in the windows to see the great handy works of God and how beautiful nature is. Seeing different kinds of animals like birds, plants with colourful flowers, the formation of clouds and the rise and set of the sun keeps me refreshed all the time.

Question 7:- Would you change anything about your home? Why/why not?

Answer:- Yes! I will do that in no time, especially our main door. It’s not protective and secured; however, it has given us exposure to thieves several times. I thought of getting a bulldog for my house to keep the security tight.

Question 8:- Would you like to move to a different home in the future?

Answer:- Obvs! I’m not sure I can be with my family for my entire life. I need to find myself a new home and settle and my BSC degree.

Question 9:- What sort of accommodation would you most like to live in?

Answer:- I may choose an apartment for a while while I’m single and think of different accommodation in the near future.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.