Weather & colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Weather & colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Weather & colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What’s the best season of the whole year?

Answer:- Well, in my opinion, the monsoon season is the best of all during the whole year because it is a time of relaxation from dry and hot summers and everyone enjoys this season.

Question 2:- What do people normally do in that season?

Answer:- There are various kinds of activities that people do in this season. Firstly, people spend a lot of time with their families on rainy days. Moreover, they usually take hot tea or coffee with some spicy food such as fritters to enjoy.

Question 3:- What’s the weather usually like in your country (or, your hometown)?

Answer:- As I am from a small town in Punjab and it has tropical weather with hot and dry summers, which stays for at least five to six months and after that, there are monsoons and then cold winters.

Question 4:- How is the weather here different from the weather in your home country?

Answer:- I don’t know the difference because I am living in my home country. I don’t visit any other nation.

Question 5:- What colours do you like?

Answer:- Well, I like all colours, but I mostly prefer bright ones, and my favourite colour is pink.

Question 6:- What’s the most popular colour in your country?

Answer:- It is very difficult to generalize one colour as the popular one but as far as I am concerned the three colours of tiranga that is saffron, white and green are most popular because these are the colours of our national flag.

Question 7:- Do you like to wear dark or bright colours?

Answer:- Yes, of course, I like to wear bright colours as dark colours suit my personality. However, in summers I prefer to wear light ones because dark colours absorb more sunlight.

Question 8:- What’s the difference between men’s and women’s preference for colours?

Answer:- I think there is no gender preference for colours because, in my daily life, I see both males and females wearing all colours. In fact, in today’s world, it is a trend to do matching, so both wear the attire of the same colours.

Question 9:- Do colours affect your mood?

Answer:- Yes, definitely. Colours affect my mood because whenever I see bright and dark colours or are surrounded by colourful things, I feel energetic and tremendous, whereas light colours make me feel relaxed and calm.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.