Describe a City You Think Is Very Interesting

Describe a city you think is very interesting

  • Where it is?
  • What it is famous for?
  • How do you know this city?
  • And explain why you think it is very interesting?

Sample Answer of Describe a City You Think Is Very Interesting

According to my Kedarnath is a very interesting place. It is situated in Uttarakhand state near the Himalayas. It is famous as a pilgrimage place. Lord shiva’s temple is situated there. An interesting fact about the temple is that nobody knows the temple is made by whom and at what time .some believe that it was built by Pandavas, but in Mahabharata, nothing is written about Kedarnath. I feel the temple is eternal like lord shiva. In 2013 a massive flood happened in Kedarnath. Everything was destroyed by water, but the temple was protected by a large rock. Thousands of people were killed by the flood, and thousands were missing. Even after a year, dead bodies of people are found. A movie is also made on Kedarnath, which shows the story of this flood. The most interesting thing to me is that the temple is not destroyed by any flood or Strome. I feel load shiva, along with goddess Parvati, is present there. I really wish to go there once. There are many other places situated near Kedarnath, like trekking peak Kedarnath animal sanctuary, which are also interesting places to visit. During winter, due to snowfall temple remains close, and it reopens in April.

Follow-ups of Describe a City You Think Is Very Interesting

Question 1:- Why do some people like to visit historic places?

Answer:- People like to visit historic places because they like to know about the old culture, different patterns of surviving without advanced technology and moreover the making of historical places is so eye-pleasing like taj mahal, sidi Vinayak Temple in Ahmedabad. People can learn many things by visiting such places, and it is also a good break from your routine life and culture.

Question 2:- Why do people go to a modern city?

Answer:- People usually go to Morden city as there are a lot of facilities like good education for their children, more job opportunities, more places for refreshments such as a mall, food courts, indoor and outdoor game zones, cinema are easily available.

Question 3:- What are the problems caused by maintaining a historical city?

Answer:- well, in my opinion, it is very beneficial to maintain a historical place. It is the essence of our ancestors, and by maintaining it, we preserve their legacy. By maintaining it, we can also develop a good tourist place.

Question 4:- Do you think having too many tourists is a positive thing for historical attractions?

Answer:- Yes, having tourists is a positive thing for historical attractions as they come and pay some entry fees which we can use for maintaining the place. Visitors can also help to develop small local businesses there. People residing there can sell food, toys or some special clothes or jewellery related to that place.

Question 5:- What can we do to stop visitors from damaging historical places?

Answer:- Firstly, educate tourists before entering inside a historical place that they should not through garbage here and there, they should not damage anything by touching it. Also, we can protect important things by protecting them with glass walls like in museums, and there must be a policy of fine if any tourist tries to damage anything.

Question 6:- Do you think too many tourists is a positive thing for historical attractions?

Answer:- Well ya it is a positive thing to have too many tourists for historical attractions as they can help to develop business for local residents, but too many tourists can make it difficult to maintain such places, so there must be a ticket system for visiting such places so that visitors can pre-book and avoid lot people gathering at a single place, especially during corona time.

Question 7:- Why do some young people like to live in cities?

Answer:- Young people usually like to live in cities as they find good job opportunities, more relaxation facilities such as restaurants, malls, cinemas, clubs etc. Moreover, lifestyle in cities is fast which young generation likes most.

Question 8:- Do most elderly people live in the city or in the countryside?

Answer:- Most elderly people live in the countryside as they are retired from work and want to live a peaceful life, but if they have some serious health-related issue at that time, they have to move to big cities because health care is more easily available in cities than the countryside.

Question 9:- Do you think well-developed tourism will have negative effects on local people?

Answer:- No, well-developed tourism has a positive effect on local people because many local people are involved in the business which depends on tourists such as hotel, food, travelling. If tourists stop going there, how can these local people survive? Ya, one negative effect is that due to visiting a lot of people maintaining cleanliness is difficult, but with more manpower, it is a manageable issue.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.