Describe a Time when You Tried to Do Something

ADVERTISEMENT

Describe a time when you tried to do something, but it was not very successful

  • what you tried to do
  • What is was
  • Why did you fail to do it
  • How you feel about it

Sample Answer of Describe a Time when You Tried to Do Something

We have to give our best without expecting outputs; the Hindu book the Geeta also tell us that we have to do our karma without expecting results.

Today I would like to talk about the time when I gave my best. However, it didn’t go well, and the results weren’t on my side as I wanted.

It was around two years ago when I was studying in college—that time when my friends were like to invest money into stranger sites.

ADVERTISEMENT

His name is key, and we are best friends, he is a technophile. However, he is active in social media. That time he read in some advertisement from online that demonstrates, if you invest money in our organization then you will get double amount after one week.

I told them it is the trap we don’t know these sites, and it is not authorized organizations, and you can lose your money. Although that double money skims made him bland, he was sure that he would vet double money. After I tried, he was angry with me, and he stopped to talking me.

And later Invested a big amount of money after convincing his brother. Unfortunately, he lost it and never got double the money as he expected, as well he lost his original money.

After a few days, he came to me and apologized to me; however, and it was too late. I gave my best to restrict him, but he did and failed.

 Follow-Ups of Describe a Time when You Tried to Do Something

Question 1:- Is it important to have goals in life in order to feel happy?

Answer- Well, yes, we all should have a goal and have to focus on it to accomplish it with our hard work. Whenever we achieve or complete our goal, it makes us happy and yields more energy to do other work.

Question 2:- Do you think people will be happy if they don’t have goals to achieve?

Answer-  I think people feel happy for a short time if they haven’t a goal; however, whenever they realize they understand goal value.

Question 3:- In general, how do people judge or assess the success of others?

Answer- I believe that main meandering is that compare with other people who got success. People also judge a person success by their work and income as well rather than other factors.

Question 4:- Do you think that mistakes can help people achieve the greatest success?

Answer- Without any doubt, yes, no one is a bigger learner than mistakes. To succeed and achieve something, we have to evaluate our mistakes and try to not repeat them again in future. For instance, if we look at a successful person journey, then the main thing common is that they learn from mistakes.

Question 5:- What skills are important for success in business?

Answer- For a successful business, the primary requirement is that have business-related erudition. And have a passion. Learning from other companies is also another factor.

Question 6:- What are the reasons for failure?

Answer- If we do not provide insights and do hard work for achieving, then also we can fail and not learning from last is another reason. We have to stand and fight for success after failure same as spiders do.

Question 7:- What does it take to become successful?

Answer- We have to be eager to behave and focus on our goals. Successfully the following schedule is also paramount.

Question 8:- Why is it that some people achieve success faster?

Answer- Some people are fast learners. They learn fastly and do fewer mistakes hence less chance that they fail, and as a result, steps for success is easy is the pie for them.

Question 9:- Do you believe being successful and making a lot of money are the same thing?

Answer- Definitely no, success and making money is a different thing, same as land and the sky is. It is seen that a successful person can make lots of money. However, we can’t buy success by currency.

Question 10:- How do people achieve success at school?

Answer- As I said earlier, people do hard work and burn midnight for achieving the goal, and it aids them to get be successful. In school person also stimulate by tutor and competition with classmates also boosted to give extra power and that all factors results is a success.

Question 11:- Which do you think is more important, academic success or success in more Practical, everyday skills?

Answer- I am in line minded for it; academic success is aid children to focus on study and for higher study education. At the same time, practical success is beneficial in vocational life when a person has to do work or a job. Every day skill is useful for the person and sometimes paramount as socially.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also read: Describe a Time When You Told Your Friend an Important Truth

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *