Describe an Occasion when You Paid More than Expected

Describe an occasion when you paid more than expected; You should say

  • What it is?
  • How much did you spend on it?
  • Why did you buy it?
  • And explain why you think you spent more than expected.

Sample Answer of Describe an Occasion when You Paid More than Expected

Thank you for giving me the opportunity to talk about an occasion when I paid more than I expected. There were immense occasions when I paid much more than I expected last week my phone broke down because that was a very old phone. I think I had been using that phone for three years. It was a Samsung phone with which slow speed processor, which feels very laggy performance, and moreover the battery capacity also decreased so I was planning to buy an iPhone because of the better quality and it is the best phone in today’s market compared to any other. So I was going to buy it, but it is a very expensive phone, around 70000 rupees. Once I changed my plan because I saved that money to buy a new laptop, but the phone is also very important. Despite the cheaper phone, my curiosity about using the Apple phone made my decision to buy it. But now I am worried about spending a lot of money. Because my work is pending without a laptop, I did not Do my assignments in the specific time period without a laptop. I am using a Cafe computer to complete my work, and for this reason, I feel regretted to spend my money on that phone more than I expected.

Follow-ups of Describe an Occasion when You Paid More than Expected

Question 1:- Do you often buy more than you expected?

Answer- No, because I love doing the task in a very organizing way. I plan everything before buying anything; I always research about that particular thing and then make my decision so that research helps me to save a single penny.

Question 2:- What do you think young people spend most of their money on?

Answer- Youngsters nowadays many money fashion leisure activities in growing food and in travelling.

Question 3:- Do you think it is important to save money? Why?

Answer- Saving money is a very good habit because in life, everything is unexpected so saving money is always helpful to you in bad times.

Question 4:- Do people buy things that they don’t need?

Answer- Sometimes people buy things that they don’t need because advertising nowadays is very influential people get manipulated easily to buy things after seeing advertisements secondly some people want to impress others will want to show and gain popularity in their own circle.

Question 5:- What kind of expensive things do people like to buy?

Answer- People usually buy branded clothes, shoes, accessories, and jewellery alongside mobile phones as well as cars.

Question 6:- Is being rich always advantageous?

Answer- Yes, rich people always got the advantage in every field. They have money they can buy any materialistic things which give them happiness.

Question 7:- Are review sites useful for buyers?

Answer- Yes, of course, every review is useful for new buyers. People share experiences, how to use it, how useful that product and they mention the quality of the particular wood, which helps a lot of new customers to make a decision.

Question 8:- What Do You Think about the Expenditure on Unexpected Things?

Answer- Spending on unexpected things is always like to gambling people get excited to buy things which they do not know about, and they learn to take risks in their life, which may help them to become confident and risk-takers.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.