Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Can you tell me about your hometown?

Answer- My hometown is a very small area under the district of Ludhiana. It has many shopping malls, cinemas and parks also where people can go there and do exercises

Question 2:- How has your hometown changed over the years?

Answer- some years ago there were not many shopping centres, gyms and parks but with the passage of time and as government changes they built many types of gym and shopping malls and markets

Question 3:- Is there any way your hometown could be made better?

Answer- yes could be many ways to improve my hometown such as committee should make more parks for children, and they should be made stadiums also so players can go there and play games there

Question 4:- Are there good transportation links to your hometown?

Answer- yes, I can say that transportation links are very good in my hometown. Railway stations are also available, bus stations are also available, and taxis are easily available to catch

Question 5:- What kind of jobs do the people in your hometown do?

Answer- there are many kinds of jobs which do by the people easily such as they have a business also like they open their mobile phone shops after that they have opened their shops in which they can do the business of import and export

Question 6:- Do you have a lot of friends?

Answer- no, I don’t think that I have many friends because I prefer quality over quantity, so I believe that fewer friends but they should be loyal to me

Question 7:- Who is your best friend and why?

Answer- my best friend is Sachin because he has been my school friend and for 17 years he’s my friend. He is my secret keeper because I always share my secrets with him

Question 8:- Who would you most like to be friends with and why?

Answer- I like to befriend friends with those types of people who are loyal to me because I don’t want that if I talk abt something with them and they go to other people to reveal that talk. So that’s the reason.

Question 9:- What kind of person can you make friends with easily?

I am a very extroverted person. I can be mixed up with any people easily, so if I get a person who is also an extrovert and share secrets with me and do fun and entertainment with me so with that type of people, I can befriend easily.

Question 10:- Which is more important to you, friends or family?

I think family is more important to me because my family spent a lot of money on me to build a brighter future, and they hope that I will help them in future when they are not able to earn money

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.