IELTS Speaking Test Part 1 ( Reading ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 (Reading) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Reading ) Questions With Answer

Question 1:- Do you like reading?

Answer- Honestly speaking, I love reading because it helps me to find out the new information as well as it gives me to stay updated about the various things. Therefore I love reading books, magazines and newspapers.

Question 2:- What books do you like to read?

Answer- Well, I love reading fictional books and novels. But having said that, I also like to read motivational books, which keep me motivated to do various things and help me to achieve my goal in future.

Question 3:- What book have you read recently?

Answer- Recently I read a novel by Cyrus Pokhrel. In that novel, he explained his personal life and explained how he met his wife. Similarly, he explained his life in general.

Question 4:- What did you learn from it?

Answer- As I have already mentioned in that book, he wrote about his personal life as well as the life of every individual in my country Nepal. Similarly, he also explained that everything in our life happens for a reason, so we don’t need to worry about each and every possible thing in our life.

Question 5:- Do you like to read at home or in other places?

Answer- Honestly speaking, I love to read in my own room because the environment here is more peaceful and precious. So I believe I can comprehend the meaning of the book more wisely. So I love reading in my room.

Question 6:- In what places do you think it is difficult to read?

Answer- As far as I am concerned, it is quite more difficult to read in public places such as schools, bus stations, parks etc.

Question 7:- Do you like to read by yourself or with other people?

Answer- I love reading by myself because I can concentrate easily, whereas reading with other people makes me less focused.

Question 8:- Do you read professional books?

Answer- Well, I have not read any professional books till now. But in future, I would love to read one.

Question 9:- Why do parents make children read books at an early age?

Answer- In my view, reading books helps to enhance the knowledge, and it contributes a lot to people’s personalities. Due to this significance, parents make children read the book at an early age.

Question 10:- What was your favourite book as a child?

Answer- In my childhood, I used to read a lot of comics. These books helped me to be entertained, and due to this, I got a habit of reading.

Question 11:- Should reading be compulsory at school?

Answer- Of course, I strongly believe that reading must be compulsory at school. Especially in my perspective, I think that motivational books must be included in the syllabus.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.