Movies & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Movies & Music IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Movies & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- How often do you go to the cinema?

Answer:- Well, I love to watch the movie in a theatre so whenever any new Bollywood movie is released, I go with my family to watch it. I really feel stress-free whenever I go outside and do such kinds of activities as watching a movie and doing shopping.

Question 2:- Are cinema tickets expensive in your country?

Answer:- es, now tickets are very expensive, but it depends on the choice of person where they want to watch it. Gold class ticket is costlier than others.

Question 3:- What are the advantages of seeing a film at the cinema?

Answer:- Well, when people go to the cinema to watch a movie, then they experience ecstasy. Because they watch a movie on a large screen, and also it is a time to spend with each other like often when people make a plan to watch a movie, they usually go with your friends or family members, so it is a good time to hang out with their near and dear ones. They can eat something while watching a movie there is no need to cook something because they can get readymade there.

ADVERTISEMENT

Question 4:- Do you usually watch films alone or with others?

Answer:- Well, I watch a film with my family because whenever we go outside, we usually spend time watching a movie because it is a good way to make oneself relax and happy. By watching a movie alone can’t give a person happiness as a person watch with others because they share their ideas about the movie.

Question 6:- How do you listen to music?

Answer:- I listen to music whenever I am free or I am in a sad mood, and music makes me relax and cheerful. I think music is a great therapy that can make every face happy.

Question 7:- When do you listen to music?

Answer:- I love to listen to classical music, and sometimes I love to listen to jazz music. Classical music makes me relax, but when there is a party or any celebration, then I prefer to have jazz music. We use jazz music to dance on the lyrics as well as it’s a great energy booster.

Question 8:- What’s your favourite kind of music?

Answer:- As I have above mentioned that I listen to music whenever I have free time as well as whenever I want to relax. At that time, I listened to music because the music made my day and kept me happy all the time.

Question 9:- Is music an important subject at school in your country?

Answer:- Yes, it is very important in schools because children feel bored after reading difficult subjects so the music makes them stress-free and rejuvenate them and they boost their energy and get prepared themselves to read another difficult task. That’s why it is included in the curriculum.

Question 10:- What kinds of music are (most) popular in your country?

Answer:- Well, jazz music is more popular in my country mostly youngsters like to listen to it because it is energetic and makes them dance on the floor, so it is mostly preferred by the youngsters.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *