Photography IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Photography IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Photography IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- Do you like to take photographs? (Why?)

Answer – Yes, I love to capture landscapes and animals and birds with my mobile phone as well as my professional DSLR camera.

Question 2:- Do you prefer to take photos yourself or to have other people take photos? (Why?)

Answer – Actually, I love to capture photographs of landscapes and living things from my mobile phone or my DSLR camera.

Question 3:- How (why) did you become interested in photography?

Answer – When I was a child, I was very eager to use cameras but in my 10th vacation. I was going with my friend whose name is Raj who is

ADVERTISEMENT

professional photographer and his work inspiring to capture photographs

Question 4:- How long have you liked taking photographs?

Answer – It has been 6 years that I started capturing beautiful and charming photos

Question 6:- In what situations do you take photographs?

Answer – Generally, it can be possible in any situation through you my mobile phone camera, but if I talk about my professional DSLR camera, then I

capture photographs from IIT during my trips

Question 7:- Do you prefer to take pictures of people or of scenery?

Answer – As I mentioned before, I love to take pictures of the scenery as I am not interested in taking portraits.

Question 8:- Do you keep your photographs on your computer?

Answer – Yes, I always take backup of my capture photographs because each and every photo has some story to tell and some memories too

Question 9:- Are there any photos on the walls of your home?

Answer – Yes, there are lots of photographs hanging on my drawing room wall as well as the wall of my personal room. The sum of them is of family photos and individuals two, and some of them are of our spiritual gurus and spiritual leaders.

Question 10:- Do you frame (or have you framed) any of your photos? (If yes, which? & why??

Answer – No, I haven’t printed out any of my photographs here because I do not have enough space to hang my photos on any wall of my house

Question 11:- Do you prefer to send postcards to people or to send photos that you took yourself? (Why?)

Answer – I preferred both to send a postcard as well as photos that I too because it depends on people’s nature whoever appreciated my photographs and they love to see it, and they wanted to keep one of their favorite ones with them then surely send them my photographs.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also, Read New Year Speaking Part 1 Questions With Answers

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *