Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Weather IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- what is the weather usually like in your hometown?

Answer:- Well, in my hometown the weather depends on the Season, like in summer the temperature is too hot, and in winter the temperature is cold. But at present, the temperature is normal, and there may not be any chance of rain.

Question 2:- what is your favourite weather?

Answer:- My favourite weather is winter well it sounds may funny. I like winter because I like to wear a lot of clothes like in winter we have to wear woolen clothes and jackets which protect us from the cold moreover I like the cold weather, so that’s why I like the winter.

Question 3:- you like the weather in your hometown?

Answer:- Definitely, I like the weather in my hometown actually the weather of my city change after some time like in first three months of the year it is too cold and in the mid months are hot but last month was quite good because that time the temperature remains at an average level.

Question 4:- do you like wet weather?

Answer:- Yes, definitely I like the rainy season as well as the weather because rain remains our earth temperature average as well as I like to play football in wet weather, so that’s why I like it.

Question 5:- Do you prefer wet or dry weather?

Answer:- As I mentioned before I like better weather because it gives me a chance to play football and enjoy them more.

Question 6:- What do you like, hot or dry weather?

Answer:- Well, I like dry weather because on hot days we have to stay over at home. And I think most of the skin problems are caused by hot weather, so that’s why I dislike the hot weather and like the weather.

Question 7:- Is there any part of your country where the rain is not much?

Answer:- Yes, I know one of the parts of India we are the shortage of rain actually it is Rajasthan it is a desert area.

Question 8:- Do you remember that day when the rain was heavy in your home?

Answer:- Yes I will only remember last year it was June when the rain heavily in my hometown that time I was at my tuition and that I am I was really scared because in the streets everywhere was water

Question 9:- Does rain ever affect transportation to your hometown?

Answer:- I think no because in my hometown the roads are really good and the infrastructure of my city was seriously good, so I think rain never harm the road in my hometown.

Question 10:- do you like sunshine, and why?

Answer:- I like sunrise mostly in Season because it gives us vitamin di as well as I have a hobby to read the book, so I read books in the morning time when Sun is shining.

Question 11:- Do you like to go outside on weekends on sunny days?

Answer:- Yes, I prefer to go out on weekends on sunny days because I always go to the park and restaurant with my friend at weekends. But I must say that if the temperature is too hot at that time, it is not safe to go out.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.