Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you live in a house or an apartment/flat?

Answer:- I live in a house which has two floors. My house has a park facing view and looks amazing when it is seen from my terrace. In total, I have a hose with five rooms.

Question 2:- Can you describe the place where you live?

Answer:- I live on the main road near a market area. I have a park facing view as told you earlier. In my house, I have the ground floor, 1st floor and terrace. On the in-ground floor, I have three rooms and a lobby. On the 1st floor, I have one small and one big room with a balcony and a lobby, and then I have a terrace in which we have a servant quarter.

Question 3:- What do you like about living there? What do you like about your flat?

Answer:- The most important thing which I like about my house is that it has a park facing view and it is in the corner of the road. Secondly, it is on the main road, so we do not get bored sitting on the balcony, and everything is easily accessible from my house.

Question 4:- Which is your favourite room in your home? Why?

Answer:- My favourite room in my house is on the 1st floor, which has a park facing view and also access to the balcony. The reason for choosing this room is that from the bed I get a view of tall trees and greenery, which makes me feel that I am sitting in a garden which is so peaceful.

Question 5:- Which room does your family spend the most time in?

Answer:- My family spends most of the time on the ground floor in a room called the drawing-room, which is near the kitchen and has Television. Whenever my mother is busy in the kitchen, she comes to relax in this room, and everyone joins her.

Question 6:- What can you see from the windows?

Answer:- As I told you earlier, I have a park facing view. From windows, I have a beautiful scenic view of the garden, tall green trees, birds chirping, people doing yoga in the parking area, children playing and all of that. Also, my house is on the main road, so all the access to traffic going on the road is also accessible from windows.

Question 7:- Would you change anything about your home? Why/why not?

Answer:- Yes, If I get a chance would love to change the kitchen area. The reason I choose to change this is that it is on the ground floor inside the house and does not have proper ventilation or any natural light in it, which makes it very tough while cooking.

Question 8:- Would you like to move to a different home in the future?

Answer:- No, I have not thought of moving to a different place other than my home. I am very much attached to my home. I have a lot of memories of that home since childhood. Everything is easily accessible from here, and the view is just awesome, so for now, I am in no mood to change my house.

Question 9:- What sort of accommodation would you most like to live in?

Answer:- I will love to have a duplex in future if I have my own house. I love a duplex house that has stairs from the entrance gate inside the house, which gives a classy look to the house.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.