Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Colours IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1 What colours do you like?

Answer –  I like light colours, and I mostly prefer to wear a light coloured dress, especially sky blue jeans is my favorite one.

Question 2 What is the most popular colour in India?

Answer – Well, it is a combination of all colours generally liked by Indian people, and our national flag has a total of four colours orange on top, green at the bottom and at middle white colour along with blue “Ashok Chakra” so, yes it is a combination of all colour.

Question 3 Do you like to wear dark or bright colours?

Answer – As I mentioned earlier, the bright colour I love on outfits, but sometimes I also consider the weather and the occasion. In winter I preferred to wear black due to cold weather however in summer I used to wear white to make me more comfortable. During meeting with clients or company functions, I fitted with a black or blue blazer.

ADVERTISEMENT

Question 4 Do colours affect your mood?

Answer – Yes, of course, colors affect my mood. When I see your bright colors I feel energetic, and on the other hand, light shades make me feel calm. So yes, I agree that colours affect people’s moods.

Question 5 Did colour matter to you when you were a child?

Answer – Well, at that time, it did not matter to me as my sense of dress was selected by my parents & I had no choice to select one type of colour dress or toy.

Question 6 Does colour matter when you buy things?

Answer – Yes, definitely. Colour is very important whether it is online or physical shopping. I like my clothes in light pastel shades as they can be noticed easily, even for cars. I preferred a white one, however for household items which need to clean every day I recommend a dark one.

Question 7 Which colour do you not like to have in your home?

Answer – Most of the colors I loved the most, but yes, grey color on the walls of my house I detest as it can be easily dull.

Question 8 What is the difference between men’s and women’s preferences on colours?

Answer – First of all, there is no gender difference nowadays. Both men & women favor to wear dark & light cloths according to special occasions, for instance, people nowadays select a light colour during office time.

Question 9 Have you ever seen a rainbow?

Answer – Naturally, during monsoon, when Sunlight appears and due to rainwater droplets, a seven multicolor phenomenon can see in the sky, which is called rainbow. In our village it is frequently observed during the rainy season it has main colour Blue, green, orange, Violet and dark red colour as well yellow and indigo as a light ones

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also, Read Stage of life Speaking Part 1 Questions With Answers.

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *