Country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Tell me about your country.

Answer:- I live in India. It is famous for various cultures and traditions. In that country, it is famous for the variety of foods and traditional culture. All live with great prosperity and caring each other.

Question 2:- Where is your country located?

Answer:- My country is located on the eastern side of the world. In the country it is agricultural, and heritage is very good. Environment-friendly people love to visit because the country is well known for all its culture.

Question 3:- Which part of your country do most people live in?

Answer:- In my country, most of the people live in metropolitan cities such as Mumbai, Pune, Vadodara, Hyderabad. Because these are big cities in that cities, it is good transportation and good job opportunities.

Question 4:- What are the main industries in your country?

Answer:- Many industries are taking place, such as the cement industry, chemical industry, oil and gas industry. The oil and gas industries are huge compared to other industries. Some proportion of oil and gas can export from Russia.

Question 5:- What are some of the good things about living in your country?

Answer:- It is a diversified country, and different variety of traditional and cultural people can live there. In that people is have mutual understanding we don’t fight with each other. We help each other and help each other.

Question 6:- What are some of the bad things about living in your country?

Answer:- In our country, there is a huge population problem such as vehicle travel pollution. It is in the production of maintaining health.

Question 7:- Do you know the history of your country well?

Answer:- Yes, I know about the history of my country. Because in school history is my favourite subject, and they teach us the history of our country.

Question 8:- Which part of your country do you want to live in?

Answer:- I live in the western part of India. But I lived in the northeast part it is Himachal Pradesh. Himachal Pradesh is hill climbing cold climate and peaceful environment.

Question 9:- What makes you feel proud of your country?

Answer:- Everything related to my country makes me feel proud. It is the historical, heritage and diversity of all cultural traditions. And it is the second-largest population country.

Question 10:- Will you stay in your country in the future?

Answer:- I had a plan to go abroad for my further higher education. And then I plan to return back to my country. In future, I will live in India.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.