Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like trees?

Answer:- Yes, I really like trees. Some are really beautiful and even for their importance; in particular, I really have so much love for them.

Question 2:- Are there any important trees in your country?

Answer:- Oh yes. My country has the significance of using trees to make medicines, and so there are a lot of specific trees which are really important and also, some trees like the teak, are cut down to make timber which is used to make many other important items, and so these trees are very important in my country.

Question 3:- When was the last time you went to a forest?

Answer:- I visited the forest the last time when I went on an excursion with my schoolmates to one of the renowned forests in my country. And that was in the year 2018.

Question 4:- Would you like to go to the forest if you are free?

Answer:- Oh, not really. Because I do fear wild animals and especially I am really fearful of snakes in particular so I would never make it a point to visit a forest when I have the free time.

Question 5:- Do you like to go to a forest?

Answer:- Anyways, not really but the last time I went there since it was with my friends, I felt it to be very interesting, but I don’t really see it to be fun when I am to go there alone.

Question 6:- Is there a forest near your hometown?

Oh yes, not such a big forest but one not to be ignored. And it has different types of animals in there too.

Question 7:- Would you like to live in a place that has a lot of trees?

Answer:- Oh, very much. Trees give some source of shield, especially in the daytime when the sun is scorching. And I really love to rest under the trees in such times, so I really love to stay around where there are many trees.

Question 8:- Where can one find trees or forests in your country?

Answer:- Usually, in the rural areas. This is because most of the forests in the urban areas have been cleared to build industries and large factories, and so they are usually found in the rural areas.

Question 9:- Did you ever climb trees when you were a child?

Answer:- Not really. Because I lived with my parents in an apartment which was not far from the city and there was no place to find such trees to play with.

Question 10:- Do you think we need to protect trees?

Answer:- Very much. Trees, as we have learnt from school, that they are the source of oxygen production for human beings, and with some of their benefits such as using it for medication productions and timber making too is a very good point for keeping trees protected.

Question 11:- Do you think places with trees attract more visitors than places with few trees?

Answer:- I think this is quite unusual, but from what I have come to know about some people, they really fancied where trees were the most to where there were few trees. Because they could rest under them and also some of the trees were also very nice.

Question 12:- Have you ever planted a tree?

Answer:- Oh yes. But it was as a result of a campaign which was being held in my country to help plant more trees and make our country green.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.