High School IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

High school IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


High school IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Are you still in contact with your friends from high school?

Answer:- Yes, of course, I made a lot of new friends while studying in high school some still contacted me, whereas others do not remember me I think I was not much important to them.

Question 2:- What is your high school like?

Answer:- My high school was very famous in my hometown. The building was unique, and they provided various facilities such as different labs, better education as well as sports

Question 3:- What happened on the first day of high school?

Answer:- I studied in two different schools. My primary school was different from secondary school. I was a little bit nervous on the very first day. I remember teachers distributed candies and chocolates to students

Question 4:- Did your parents choose your secondary school (= high school) for you?

Answer:- yes they chose that school because my former school‘s reputation was very low due to less educated staff then my parents decided to change my school

Question 5:- What subjects did you study in secondary school (= high school)?

Answer:- in secondary school, I chose the medical stream because I was not good at maths, and I loved to learn about the body system and the environment

Question 6:- What was your favourite subject ( = class) in secondary school? (= high school)

Answer:- my favourite subject was biology when I was in secondary school for me it was a very interesting subject. I learned about all body parts of human beings and also know about some diseases

Question 7:- And which class (= subject) did you like the least? (Why?)

Answer:- I did not like chemistry because there were various types of different reactions have to learn, which was difficult for me.

Question 8:- Which secondary school subject do you think is most useful for people in adult life?

Answer:- according to my, it depends on student’s interest Which subject he or she wants to study in their future and got job-related to their subject they choose

Question 9:- What part of your secondary school education did you enjoy most? OR Did (do) you like your secondary school life?

Answer:- Yes, I like secondary school life. I enjoyed it a lot, and I always remember those days. Along with the study, I participated in various competitions and won prizes, And I learned valuable things.

Question 10:- How do you feel about your high school (secondary school)?

Answer:- I love that school. I spent two years and made new friends and those days were the best days of my life.

Question 11:- Why did you choose to attend (= to go to) that particular school?

Answer:- I earlier mentioned that my parents chose that school because the staff was well educated and provided a lot of amenities.

Question 12:- Which class did (do) you enjoy the most? (Why?)

Answer:- last class of my secondary school I liked the most because in that year my school organised a tour of Jaipur, which was an unforgettable tour for me. We enjoyed a lot.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also read: The Diagram Shows how Rainwater Is Collected for The Use of Drinking Water

Leave a Comment

Your email address will not be published.