Holidays & Barbecues Speaking Part 1 Questions With Answers

ADVERTISEMENT

Holidays & Barbecues Speaking Part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Holidays & Barbecues Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1. What public holidays do you have in your country?

Answer – Well , as a multi-culture, multi-religious, democratic country, we have plenty of holidays related to national events as well as religious festivals. Such as Christmas, easter, Cassara, eid and national festivals like independence day, republic day

Question 2. Which public holiday do you like the most?

Answer – I like all holidays, among I would say, Christmas is my favorite festival because it is in winter and it is near to the new year, we decorate our houses with a lot of illuminations and colors. Moreover, as Christian, we make Christmas cribs in our home, and we place a star in front of our house to receive Jesus Christ . and this is the time when my parents cook some special delicious food also.

Question 3 Can you describe your perfect holiday?

Answer – Well, my perfect holiday is, as I mentioned before, Christmas day. One day before we prepare everything for Christmas eve, gifts, cakes such as this will wrap in colorful papers to gift to friends and relatives. The whole night will be for enjoyment, and at midnight we go to church, and after that, we cut cakes and blast some crackers.

ADVERTISEMENT

Question 4 Which do you prefer, to spend time on a beach or have excursions in a city?

Answer – I would love to spend time on the beach, it will give more relaxation to me, beaches will allow me to enjoy a swim and feel the happiness of water at the same time, I can enjoy the feel of sand where I can engage in any games or I can simply sit and enjoy the mesmerizing view of the endless sea.

Question 5. What was the best holiday in your life?

Answer – Well, every holiday is the best holiday for me. Among that, I would say the last weekend was my favorite holiday because it was the first time after more than one year of secluded life inside the apartment due to the pandemic situation. We feel everything as new because this was the first time we got out of the home after the corona lockdown. We enjoyed the whole night on the beach and had reached home in the early morning only.

Question 6. Do people in your country like barbecues?

Answer – Well, in India, people are not interested in nightlife, which is why they are not really interested in barbecue. Apart from that, Indian people like masalas more than grilled items.

Question 7. What kind of food do you like to eat at the barbecues?

Answer – Of course, it is chicken with mayonnaise, which is my favorite choice of barbecue.

Question 8. Do Indian people like barbecues?

Answer – Yes, Indians like to eat barbecues occasionally. When they go on holiday trips or family clubbing, barbecue is one of the enjoyments and a food item.

Question 9. Would you like to have a barbeque with your family or your friends?

Answer –Yes, definitely, I would like to have a barbecue dinner, whenever we have a gathering. I have my own barbecue set, which I always kept ready in my kitchen.

Question 10. Did you have barbeque when you were a child?

Answer – Absolutely no; I was born and raised in a south Indian village where the barbecue was a strange thing. Their people were using more spicy food.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also, Read Car Trip Speaking Part 1 Questions with Answers 

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top