Describe an Art and Craft Activity That You Had

ADVERTISEMENT

Describe an Art and Craft Activity That You Had

You should say

  • What you made
  • How do you make it?
  • What it looked like?
  • And how you felt about the activity?

Sample Answer of Describe an Art and Craft Activity That You Had

Well despite I am not a very artistic talented person, as a father I am forced to do some kind of artwork for children, among that, I would like to talk about a toy castle which I made last week. It was so challenging project for me, first, I have drafted a plan that how to create it or how many floors and whatever material should I use.

Then I arranged all raw materials nearby. then I started to design each part according to the idea that I drafted before. After that, I resumed my really challenging work that to connect each part together. The funny thing was as much it grows to the next level that many changes I have done. Eventually after three hours of work I have successfully completed my creation. Even though it was not exactly a castle but for me, it was an amazing palace and I was proud of that.it was the result and prize of my articulation, whenever I look into that I feel confident that I would be able to do more than this beautiful castle.

ADVERTISEMENT

Follow-ups – Describe an Art and Craft Activity That You Had

Question 1. What kinds of traditional handicrafts are there in your country?

Answer – As we have experienced many invasions in India which brought a variety of arts into our country. Woodcraft is a famous handicraft item all over India,

Question 2. Should children learn more about art? What are the benefits of making handcrafts?

Answer – In my opinion, children should be trained to make handicraft items. It is not just for the sake of money rather it is a great hobby and creativity. Moreover, it also resembles the history or traditional customs of the particular area.

Question 3. Why do some people think it is difficult to understand art?

Answer – I think it depends on a person’s interest. Some people like to see artwork others are interested in other things. Only those who love art can read and feel the creativity.

Question 4. What can we do to make young people pay more attention to traditional art?

Answer – I believe we should start from scratch, children should be trained in their school level it self to develop their talents. Moreover, governments should organize festivals as well as administrations should keep some budget for the support of the artists.

Question 5. Do you think art should be included in school curriculums? Why?

Answer – Yes I do support including art in the curriculum. In the present days, artists have many job opportunities as well, so if our children learn proper art it will help them to generate more productivity into their career.

Question 6. Have you attended any lessons about art?

Answer – Well, I haven’t attended any regular art course but I have gone through some virtual classes which helped me to elaborate my talent.

Question 7. What have you learned from these lessons?

Answer – These online courses encouraged me to find my own capacity to articulate my idea in to frame moreover it assisted me to organize things properly.

Question 8. Do people in your country send handicrafts as gifts?

Answer – Yes, people often buy handicraft items as gifts. In some places, it is considered as their custom to hand over some handicraft item to the hosting home.

Question 9. What do young people think of traditional handicrafts?

Answer – Well it is a complicated question because this young generation is not keen on art rather they are addicted to mobile phones and the internet, they don’t spend time seeing any artwork, they like things which will get instantly on their phone. That means they like to see the pictures on the phone than the original work.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Describe Something That You Have Shared With Others

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top