IELTS Speaking Test Part 1 ( Text Messages ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 (Text Messages) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Text Messages ) Questions With Answer

Question 1. Do you like texting?

Answer- I’m the talkative type and love to speak more than text. I would prefer to send a voicemail than a text because I believe that my emotions can be felt more than the text.

Question 2. How often do you write texts?

Answer- I rarely text, and I do send messages once in a blue moon. You will find me sending a text in areas I’m only permitted to text than talk.

Question 3. Why do you send texts?

Answer- I actually do not like sending text messages, but when I do, it means I’ve been trying to reach you by calling more than five times.

Question 4. Do you use any apps to write texts?

Answer- Various apps like tango, e-SMS, messenger etc., are readily available for testing, but if I have to text, I prefer WhatsApp because of its speed and low-cost usage.

Question 5. Do you text someone if they don’t answer your phone call?

Answer- Certainly yes, that’s what I do, but I do it after five calling times.

Question 6. Do you prefer sending or receiving messages?

Answer- I’m very lazy in sending messages, but I love to decode messages since reading is part of my hobby.

Question 7. Do you always reply to a text message?

Answer- I reply to messages but only very important ones, and I do that because I’m lazy at typing.

Question 8. In what situations is making a call better than writing a text?

Answer- I think that in challenging and difficult situations such as accidents and needing urgent help from someone, there isn’t the need to text but rather call. Texting will make it seem not urgent, needing immediate attention.

Question 9. Is texting better than calling people?

Answer- Some people would love to text and takes pleasure in it, but personally, I value calls more than text messages.

Question 10. Have you ever received a confusing text message?

Answer- Yes, I have. On December 12th 2016, I had a strange text from a unanimous number telling me my home had been robbed. Meanwhile, I had my house burnt two weeks earlier. I felt confused and later saw that it was people who were devising means of scamming me.

Question 11. Do you receive texts with ads?

Answer- I’ve seen and heard people complain about ads in their messages, but I’m yet to be a witness to one.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.