List Speaking Part 1 Questions With Answers

ADVERTISEMENT

List Speaking Part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


List Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1 Do you make a list when you shop?

Answer: Yes, I definitely make a list whenever I go to a shop because sometimes I forgot the things to buy, so I found making a very useful list.

Question 2 Do you make a list of your work? Does it work?

Answer –  honestly saying I do not make any list of work because every day I have a different kind of work, but I definitely make a list or schedule during exam days.

Question 3 Why don’t some people like making lists

Answer – actually, it depends on person to person. I thought people who do not like making lists may find this task useless, or they sometimes lose their manual lists.

ADVERTISEMENT

Question 4 Can you name products or materials that are commonly recycled?

Answer – I think recycling things are best not for present life but also the future. Paper, glass, cardboard metal are some materials that we can use for recycling.

Question 5 Why have people’s attitudes towards recycling changed over the last several years?

Answer – In this present scenario, for the sake of development, human beings destroy the environment and create a lot of imbalance. Now to tackle this, human being changed their attitude and adopted recycle principle.

Question 6 Do you think recycling is important?

Answer – yes, in my eyes, recycling.. but all 3R principles recycle, reuse, reduce is important. With this, we can easily maintain balance in our ecosystem.

Question 7 What do you do in your spare time?

Answer – in my leisure time, I like reading books and also focus on my long-term ambitions.

Question 8 What do you usually do at weekends?

Answer – first, when weekends come, I get relief from my hectic schedule. I usually spend time with my family, sometimes on weekends. I also meet with my friends.

Question 9 Do you think it is important to make the most of your weekend?

Answer – no, I don’t think, so it’s compulsory to make every weekend important.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also, Read Laugh Speaking Part 1 Questions With Answers

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top