Museums IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Museums IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Museums IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you think museums are important?

Answer:- Yes. Museums are the place which reminds us of the past of our city/country. In that place all the history we can learn from just a visit.

Question 2:- Are there many museums in your hometown?

Answer:- Yes, you can say many. There are around seven museums in my city, which are more as compared to the area of the city.

Question 3:- Do you like to visit museums?

Answer:- No. I think if you visited a museum one time there is no need to go again and again as there can not be many changes in that.

Question 4:- How often do you go to museums?

Answer:- Once in a while, it is the last thing I would like to do on my holidays. I do not like to go to any museum more than one time.

Question 5:- When was the last time you visited a museum?

Answer:- It was around three months back when we took my daughter to see the past of my city. As we wanted to show our city what it was in the past.

Question 6:- Did you visit museums when you were a child?

Answer:- Yes. It was school trips that forced me to visit. I studied in the same school since the 1st standard. So after every two years, they arrange a picnic at the museum. I never skip my picnic, so I visit museums many times.

Question 7:- Why is it boring for children to go to museums?

Answer:- Sometimes kids feel that all this stuff are not useful for them. The things that happened in the past are not worth it for them. And also they have to walk so much, so they avoid visiting.

Question 8:- How can we make museums interesting for children?

Answer:- There can be a nice interior. At the place, there should be an escalator so that they do not need to walk much. Also, there should be some small cafe and sitting area so that they can take rest with refreshments.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.