Relatives & Daily Routine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Relatives & Daily Routine IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Relatives & Daily Routine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1 Do you often visit your relatives?

Answer – Yes, of course, I visit my dear ones frequently on various occasions like festivals, marriage functions, Birthdays and many other times. Especially on Sunday when I am on holiday, I go to my maternal uncle house and talk with him for my entire things passed in a particular week.

Question 2 What do you do when visiting them?

Answer – Well, when I visit my uncle’s house, firstly I greet my uncle and aunty as well as I collect some grocery items for them which my mom instructed me to provide to my aunty. Additionally, My aunt makes delicious food for me in the evening, and we all enjoy dinner together.

Question 3 Do you prefer to spend time with your relatives or your friends?

Answer – Definitely I prefer to spend my leisure time with my friends more than the family as they provide me useful tips which can be helpful to me in my daily life. For example, Sometimes when I go shopping with my relatives, they can not suggest my outfits. On the other hand when I out with my best friends they suggest I purchase good quality cloth on a limited budget.

ADVERTISEMENT

Question 4 Do you prefer visiting your relatives or your friends?

Answer – I prefer to visit my friends when I am in some trouble as I can share my ups and downs with them more confidently. Moreover, a friend is a shoulder when you can cry. That’s why I prefer to visit my buddies.

Question 5 Do you like to plan what you will do each day?

Answer – Yes, I do my daily planning every day, which reminds me what important work needs to be done first and what optional work needs to do after that. As a result, my work does not pile up, and I am away from the stress.

Question 6 Please describe your typical daily routine?

Answer – Firstly, I wake up at the crack of dawn in the morning than one hour I used to do YOGA and Physical exercise after that I am ready for my office and evening near 6: 00 PM I come from work than one hour I watch local news on television than have dinner with my family and near around 10:00 PM every day I go to bed.

Question 7 What’s your favourite time of the day?

Answer – Well, my favourite time is a morning session as the atmosphere is calm and cool. In addition, your mind is relaxed, and you are quite energetic in the morning time.

Question 8 Do you usually do the same things at the same time each day?

Answer – Most of the time, I try to maintain my routine schedule on weekdays. On weekends due to holidays at my work, I prefer to sleep till 8:00 AM and wind up at 11:00 PM.

Question 9 How do you plan your study time?

Answer – Planning means preparing things in advance. On a daily basis, I read for my IELTS exam between 7:00 PM to 10:00 PM. I have also made a plan on what day which module needs to be carried out. For instance, On Monday, I am doing the listening section, while from Tuesday to Thursday, I prefer the writing division, and on Friday and Saturday, I like to do the speaking part. Generally, on Sunday, I provide mock tests for the IELTS exam to improve my skills.

Question 10 Do you ever change these plans?

Answer – I have made myself follow some activities as per routine schedule like wake up at 6:00 AM everyday and workout regularly, take lunch between 1 to 2 PM and go to bed at 10:00 PM. This planning will help me to maintain my health.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also, Read Stage of life Speaking Part 1 Questions With Answers 

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top