TV & Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

TV & Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


TV & Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like watching TV?

Answer:- Yes, I love watching television. I watch many shows on my television. Apart from that, I spend 4-6 hours watching tv programs, as well as me and my family members, watching a favourite show, ‘Tarak Mehta ka ooltah chasma on television.

Question 2:- How often do you watch TV?

Answer:- Yes, I often watch TV. I usually watch tv at 8 pm. Apart from it, my family members and I watch the favourite shows ‘Tarak Mehta ka ooltah chasma on television.

Question 3:- What kind of TV programmes do you like to watch?

Answer:- Well, India is a diverse country. There are a number of shows applicable in my nation such as funny, horror, romantic and many more. Furthermore, I mostly like to watch comedy shows and movies. Then I watch these shows with my kith and kins.

Question 4:- What are the most popular TV shows in your country?

Answer:- Well, India is a diverse country. The majority of shows are available in my nation. Moreover, in my country the most famous show is ‘Tarak Mehta ka ooltah chasma this is the better recreational source. Apart from this, most people are watching this show.

Question 5:- Has the internet affected your viewing habits?

Answer:- Yes, it affects my mood. Sometimes I watch my favourite places on the internet as well as I watch my favourite games in these areas. At that time internet affected only mood.

Question 6:- How often do you read?

Answer:- Yes, I often read books. I spend 7 to 8 hours reading the books as well as I am fond of reading books. After that, I usually read the books at 4 am in morning because, at that time, the environment was very peaceful. That time I read it.

Question 7:- Do you like reading books? Why?

Answer:- Yes, I love reading books. In my country, there is a number of books available, but I like to read historical books related to an old tradition as well as traditional books that describe the information about the culture and aware the youth.

Question 8:- Do you have many books at home?/ What kinds of books do you like to read?

Answer:- Yes, I have numerous books in my homes such as history, geography and Gurbani and story related books. Further, I mostly like to read historical books because these books describe the history and tradition of my country. Apart from it, my favourite book is ‘ The history of ‘Guru Granth Sahib Ji. I read this book in my leisure time.

Question 9:- Do you prefer to buy books or borrow them?

Answer:- Yes, I mostly prefer to buy books as well as I am fond of reading books. Then I utilize most of my time by reading books. Apart from that, in some situations, I give the books to my friends.

Question 10:- What are the benefits of reading?

Answer:- Well, there are numerous merits of books. First of all, books improve self-confidence as well as with the help of books people can increase their knowledge and experience. Further, books improve the imagination power of individuals.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.