Talk About an Exciting or Interesting Book You Read

ADVERTISEMENT

Talk about an exciting or interesting book you read

  • What the book is
  • what it is about,
  • why you read it,
  • Why do you find it exciting

Sample Answer of Talk About an Exciting or Interesting Book You Read

Well, I love to read books, especially when I am free. I don’t waste my time. Instead, I utilize it in an effective way. Here I would like to tell you that during the time off that I took from the office, I went outside with my family to Shimla. I made a plan to carry a play with me to read.

It was King Lear, written by Shakespeare. I read it and enhanced my knowledge. I found it entertaining because Shakespeare has revealed the real condition of the king, how he was betrayed by the hands of her two daughters. Although it was written in the past, it still has some relevance to our life, as in this play, King Lear suffered a lot.

Actually, he had three daughters, and two of them were very dear to him, but one of them, who was not loved by his father, was also executed along with him by her two daughters. This showed that what a person sows, he must have to reap. However, some innocent creatures also become victims of this tragedy, like her third daughter.

ADVERTISEMENT

Follow-ups of Talk About an Exciting or Interesting Book You Read

Question 1:- Do people in your country like to read books?

Answer:- Well, of course, people from my country like to read books and mostly they are scholars, students and oldsters. People have different choices like some read comics while others like to read novels and plays. Many people like to read travel books.

Question 2:- Do you think reading is important?

Answer:- Yes, reading is very important. If a person does any kind of reading, then he can make himself stress-free because reading is also an activity of reducing stress. Moreover, it acts as infotainment. So I think everybody must read.

Question 3:- What kinds of books are most popular in your country?

Answer:- Well motivational books, storybooks and books related to fashion like magazines, film fares are very popular, and people usually like to read in their free time, and I can say when they go for a long journey, they read to kill their time.

Question 4:- Do you think electronic books will eventually replace paper books?

Answer:- I can say definitely electronic books can replace traditional books because now people don’t have time. They like to do reading online. If they want to read any kind of story, then they search on the Internet and read it. So there are higher chances of replacing it with electronic reading.

Question 5:- Some people like to collect books. Why do you think they do this?

Answer:- People collect books because they are a bibliophile. They want to build their mini library, where they can keep any kind of book. So they spend their free time there. They consider books are never-failing friends. They want to become knowledgeable persons.

Question 6:- Is compulsory reading (in school) is a good idea?

Answer:- Yes, it’s a good idea if it is compulsory to do reading in schools because students at a very early age will develop their habit and they will enhance their knowledge as well as can pursue it as their hobby. In this way, they will not feel alone because Books are true friends of a person.

Question 7:- What books do children read, and what do adults read?

Answer:- Well, children and adults have different choices regarding books. Children love to read comics as well as storybooks. Some books really create a feeling of awe. At the same time, youngsters like to read knowledgeable books. They read general knowledge books as well as well film fairs to know about famous celebrities and some motivational books also catch their attention.

Question 8:- Why do men and women prefer different books?

Answer:- Well, men and women usually prefer different kinds of books like men are more interested in the books that are related to business and fashion. At the same time, women like to read books, which can help them in their domestic chores like kitchen recipes, beauty.

Question 9:- Can storybooks be an ideal gift for children?

Answer:- Of course, storybooks are the best gift for children because stories develop creativity and imagination in children, and children also feel stress-free, and they get motivation from stories. So I think it is a good idea. In this way, they will develop good reading habits.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also read: Talk About a Line that You Remember from A Poem or Song

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *