Advertisement and Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Advertisement and Books IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Advertisement and Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like reading books? Why?

Answer – I like reading books a lot. Reading books is a source of entertainment for me as side the knowledge that I get. It also helps me learn about other places without me being there myself as well as other cultures and people. In fact, I enjoy reading.

Question 2:- What book would you take on a long journey?

Answer – On a long journey, though I have not engaged in one long enough to read, I will get a short and interesting story with comics to keep me awake and also not make the journey a boring one.

Question 3:- How easy is it for you to read books in English?

Answer – It’s very easy for me to read in English than in any other language. This is because English has been the basic model of teaching and learning throughout my education. It is easy and fun to engage in reading in English.

ADVERTISEMENT

Question 4:- Have you given up reading a book recently?

Answer – Yes! I gave up reading a book I borrowed from a friend because it was not really interesting as I wanted a comic book at that moment. I ended up giving the book back since it was not what I wanted. Which I later had a new one in place. That’s the recent I could remember.

Question 5:- What kind of people like reading and what kind of people don’t like reading very much?

Answer – Reading is very much appreciated by introverts. But not all introverts, though. It is also enjoyed by those pursuing education in literature to enrich their knowledge since all that you can get is from reading. Those in a profession where updating knowledge is required also do a lot of reading. They include lawyers, doctors, teachers, nurses and journalists.

Question 6:- Do you like watching advertisements?

Answer – Advertisements, especially those done in-between programs, are irritating, and I don’t like them. And those that pop up during surfing on the internet is also irritating. I think adverts should be exclusive only to certain areas like public places and along roads.

Question 7:- Will you buy something because of an advertisement?

Answer – I will not really buy it because it’s advertised. Maybe I will buy only if I don’t have any existing one I know about.

Question 8:- How do you feel when you see pop-up ads on the internet?

Answer – I feel disappointed when I get pop up ads on the net. I feel its time consuming and intruding.

Question 9:- Do you like funny or serious advertisements?

Answer – I like funny adverts. In fact, I enjoy comedy a lot. But if the product being showcased needs a serious one, why not.

Question 10:- What makes a good advertisement?

Answer – A good advertisement should be short, straight to the product and have a good storyline.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also Read Fast Food Is a Part of Life in Some Places

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *