Books & Advertisements IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Books & Advertisements IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Books & Advertisements IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like reading books? Why?

Answer:- Yes, I like reading books because it will not help us to relieve stress but also improve in English speaking and reading skills. That’s why I would love to read books a lot

Question 2:- What book would you take on a long journey?

Answer:- Well, I have always been fascinated by fiction and thriller books which make me read more and more. To answer your question, I like to take my first choice, which is fiction.

Question 3:- How easy is it for you to read books in English?

Answer:- Well, Firstly, it takes time to understand the new vocabulary and high-level language, but later, I habituated to it. So for me, it is not that easy to read books.

Question 4:- Have you given up reading a book recently?

Answer:- Yes, I started reading the alchemist book, which was quite confusing. It requires time to understand the writer’s perspective. That’s why I stopped it in the middle.

Question 5:- What kind of people like reading and what kind of people don’t like reading very much?

Answer:- As per my knowledge, my friends and cousin show interest to read fiction and action books; they never suggested me, or else they never read books about philosophy.

Question 6:- Do you like watching advertisements?

Answer:- It depends upon the context to watch or not watch the advertisement, but if it relates to fashion things, I prefer to watch. Otherwise, I am not interested. Just simply, I will skip it.

Question 7:- Will you buy something because of an advertisement?

Answer:- Not all the time, if I am really impressed or see more advantages related to any product then I buy by seeing the advertisement. Recently, I bought one skincare cream which impressed me a lot by some points

Question 8:- How do you feel when you see pop-up ads on the internet?

Answer:- When I see pop up advertisements, mostly I will get frustrated because it stops me to pause in the middle of the work and waiting for some time.

Question 9:- Do you like funny or serious advertisements?

Answer:- Mostly I like funny advertisement because it really helps us to smile for a minute or more than that.

Question 10:- What makes a good advertisement?

Answer:- I feel that good advertisement needs to impress people by promoting their product in an authentic way and showing the outputs with the proof

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.