Dictionary & Mobile Apps IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Dictionary & Mobile Apps IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Dictionary & Mobile Apps IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you often use a dictionary? If yes, how often and what for? If no, why not? If not very often, say how often and why not very often?

Answer:- Well, Yes, I do use a dictionary in my routine time for many activities such as writing an email, reading a storybook, studying IELTS. So if I guess almost finding synonyms or meaning of any word almost thirty to forty times in a day, I depend upon the dictionary.

Question 2:- Do you prefer to use an electronic dictionary or a dictionary made of paper?

Answer:- Of course, Electronic one as nowadays it is very effortless and you do not need to find by its first letter such is in paper-based, you slightly asked Siri or google to any word which you want to aware, and in a fraction of second, you will get the idea about this word with necessary description. Moreover, translation can be available in any language like Gujarati, Hindi, English by single-clicking.

Question 3:-If someone gave you a dictionary as a gift, how would you feel?

Answer:- I will be impressed, as it is a very useful gift for me and I will try to learn at least 20 new words in a day from the given precious gift like a dictionary.

Question 4:- Do you think it would be interesting to write a dictionary? OR Do you think it would be interesting to be part of a team that is writing a dictionary?

Answer:- Yes, I believe that writing a dictionary is quite interesting as I can prepare which part of speech they form, synonyms, how the word will be used as a noun or adjective also I can analyze many words that have more than one meaning & I learn the pronunciation of each & every word which is very difficult as not all words are pronounced in the same way what they are spelt.

Question 5:- What kind of person do you think writes a dictionary?

Answer:- The one who has a lexical resource of words and in-depth knowledge about the origin and history of vocabulary words can be written dictionary. In addition, it requires hardworking, patience and perfection required to make any dictionary.

Question 6:- Which mobile apps do you use?

Answer:- I use different types of Applications frequently day for various purposes. For social media, I use Facebook, WhatsApp & Instagram. For online movies or shows, I prefer Netflix & Amazon Prime & for online shopping, I ordered clothes or accessories from Myntra. I have also used a splits application for storing my routine expenditure.

Question 7:- Which ones do you want to use?

Answer:- I am a supply chain engineer, so communication is required in our daily works, so nowadays Whatsapp is very smoothly for sharing information like any meeting or problem which we seek from other help just we posted in our group, and we will get the desired solution. Moreover, any design specification or image can easily be transferred to anyone as per requirement, which makes our work very easy.

Question  8:- Which ones are popular in your country?

Answer:- In India, I believe that social media apps such as Facebook, Instagram & WhatsApp is very famous for daily using and people also like new gamming and music apps.

Question 9:- Do you want to make an app?

Answer:- Suppose I have a chance to make an app. I want to develop an automatic reminder app for material stock procurement in my company. For example, if any material stock becomes zero in-store, then that material reminder email or notification directly go to the respective buyer for purchasing new stock to avoid shortage in future. This will become a key app for supply chain management activities in my organization.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.