Describe a House or Apartment You Would Like to Live In

Describe a house or apartment you would like to live in

  • What it is like?
  • Where it would be?
  • Why you would like to live in this house/apartment?
  • And how do you feel about this house/apartment?

Sample Answer of Describe a House or Apartment You Would Like to Live In

Well, buying a home is the first and foremost primary thing in our lives, and many people have so many dreams related to their home or future home. Here I would like to talk about the house where I would like to live and enjoy my full of joy life. In the future, I want to buy two BHK multistory apartments in the centre of the city. I believe that buying a home in the middle of the city has many benefits as we can easily purchase our day to day required items. I would like to live in a small house because it is easy to maintain. I am very fond of gardening. I would grow some vegetables and some flowers plant on my balcony. I fixed all the modern amenities in my flat as I am quite foody, so I designed my kitchen according to my test. I also believe in God, and I want one separate pooja room. In the front of the gate have an open space; I wish there was proper electricity and some cloth shop nearby. So this is the basic geography of my apartment, where I would like to live.

Follow-ups of Describe a House or Apartment You Would Like to Live In

Question 1:- Do most Indian people live in an apartment or house?

Answer:- As far as I know, it depends on person to person some people feel comfortable in flat while others in the house. In some metropolitan cities, people prefer only apartments as accommodation. However, in small cities and the countryside, we can find people living in houses.

Question 2:- Do young people in your country like to live with their parents or by themselves?

Answer:- Personally talk, In my country still, young people like a life with their parents. In some cases, they migrate to the area due to some new job opportunities, job transfer and study abroad. It’s our part of the Indian culture.

Question 3:- Would you live in a foreign country in the future?

Answer:- Yes, of course. I would like to live in a foreign country in the future. I plan to go abroad for further study. I think there are modern technology and facility in the field of education. And better opportunities for the job.

Question 4:- How is modern home design in your country different to that of the past?

Answer:- We can see many differences between modern home design now and past. If I talk about the construction material, it was much advanced like rainwater harvesting, under the water tank, elevator etc., furthermore, prices are also increasing in the real estate market.

Question 5:- In your country what type of home do most people live in?

Answer:- India is a diverse country. People live in different types of houses according to their budget. Nowadays, people can also construct their homes according to their choice.

Question 6:- What kinds of apartments are the most popular?

Answer:- Well, as far as I know, people like to live in individual houses because most of the people migrate from village to city and we very well know in village people are connected to their land, and they also want that type of accommodation in the city.

Question 7:- What are the differences between houses that young people and old people like?

Answer:- I believe that there are some different thinking between young people and adults. Youth are not aware of the reality of the world. Adults generally like houses on land while young people like farmhouses, high rise buildings apartments.

Question 8:- What are the differences between apartments and houses?

Answer:- The big difference between apartments and houses was the price. Houses mean where people can touch and attach to the land, whereas in apartments, people fly in the sky.

Question 9:- Do people usually rent or buy a house? Why?

Answer:- Well, I think people should buy their own house because nowadays the government decrease home loan interest rate and also builders provide some good benefits such as good price rate, interior and Colour already provided in flat, so these kinds of amenities encourage people towards buying their own home.

Question 10:- Why do people sometimes move to live in a different home?

Answer:- There are so many circumstances why people move to a new home. Due to job transfer, big families are the common reason people would like to move new house.

Question 11:- What do you imagine people’s houses will be like in the future?

Answer:- I think in the future people’s houses will be much more advanced. They have modern altar amenities in the future, and technological facilities are added homes future homes.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.