High School & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

High School & Hometown IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


High School & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Where is your hometown?

Answer – I am originally from Visakhapatnam, which is the port and harbour city of northeastern state Andhra Pradesh. My hometown is also known as a beach city.

Question 2:- How often do you visit your hometown?

Answer – My parents reside in Visakhapatnam. I make sure to visit them at least twice a month.

Question 3:- How many people live in your hometown?

Answer – Visakhapatnam is a major city for the technology industry. There are many people coming from other places to live in my hometown. I think the current population will be somewhere around 20 lakhs.

ADVERTISEMENT

Question 4:- What is your hometown famous for?

Answer – It is also known as the beach city of Andhra Pradesh, alluring with many beaches. The eateries are very famous, especially the seafood.

Question 5:- What’s the oldest part of your hometown?

Answer – I remember visiting the submarine museum when I was five years old. I was told at that time it was 20 years old. Yeah, the ancient temple Kailash Giri is also around 100 years old.

Question 6:- Who was your favourite teacher in high school?

Answer – That’s a tough question. I love my school, and the way my teachers teach is something that helped me to new things. If I have to name one, I would say Nirmal, and she is very strict but soft at heart.

Question 7:- What’s your favourite subject in high school?

Answer – That’s an easy question for me. It is biology without a shadow of a doubt. It is my favourite subject because it helped me to learn about how the body works. It is interesting.

Question 8:- Do you still remember what happened on your first day of high school?

Answer – Yes, absolutely. I remember this day because my mother used to talk about how painful I was on the first day. I cried the whole day, and she never let me out of sight.

Question 9:- Do you still keep in touch with your friends from high school?

Answer – Yes, we have a yearly connection at the school. We spend quality time together for a whole day visiting our teachers’ homes and cherishing old memories.

Question 10:- Do you miss your life in high school?

Answer – Without a doubt, yes, during my high school, it was different. We never had anything to stress. Teachers are friendly and never pressurized us on anything.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also Read Photography IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *