Describe a Lesson that You Remember Well

Describe a lesson that you remember well; You should say

  • When it was?
  • Where it was?
  • What you did do?
  • What does your teacher do?
  • Why It was special?

Sample Answer of Describe a Lesson that You Remember Well

Well, I would like to share with you an interesting lesson that I remembered very clearly. It happened exactly two years ago at my therapeutics class. My regular teacher Dr Dhanya was on maternity leave, so our guest lecturer Dr Anju taking classes for psychiatric illness. I heard from my seniors that these topics are perplexed in nature. At first, it was a hard nut for me to crack. But this teacher is a bright spur, and she really made it a piece of cake for me. Her teaching method was different from others. She tries to deliver concepts with the help of videos. She taught all psychiatric illnesses through different films. That’s why we have a clear cut knowledge about it. We learned about symptoms, pathophysiology, diagnosis and treatment of disease. And it helps me to get good scores in my exam too. I found that topic very interesting and started research work in it under her guidance, and it successfully completed within six months and presented at an international Conference conducted at Manipal University.

Follow-ups of Describe a Lesson that You Remember Well

Question 1:- What can people do to help themselves remember information for their everyday needs?

Answer- In my perspective, constant practice and dedication help people to remember things. Even sometimes, people remember things by setting a reminder on their phone.

Question 2:- What do you think of people using calendars to remind themselves of things?

Answer- Sometimes people really forget about some important events. So the calendar helps us to remember it well—some people set a reminder. For instance, my mother usually marks some important events in our calendar.

Question 3:- What kind of things do people forget easily?

Answer- I think wallets, driving licence and documents are some kind of thing that people often forget easily.

Question 4:- How can people improve their memory?

Answer- People can improve their memory by yoga. A recent study conducted in the UK showed that yoga and meditation improve memory. Leafy vegetables and fruits and a diet rich in proteins and nutrients really boost memory.

Question 5:- What do sometimes people forget things they don’t want to do?

Answer- Because they were busy. Although they remembered it till the last minute but due to lack of time they rushed and forgot things.

Question 6:- Which do you think is more important to remember about, a business meeting or a meeting with a friend?

Answer- I think it is most important to remember about a business meeting. Because most of the people give value for their time and it deals with important events.

Question 7:- Why is it difficult for some people to remember things?

Answer- Because of the hectic work schedule and stress they face. It really brings them hardship for remembering things.

Question 8:- What kind of people is more forgetful?

Answer- I think those who are lazy are more forgetful. These people really care about nothing.

Question 9:- In what situations is it important to remember information very well?

Answer- In my perspective matters, we must remember matters relating to money and relationships.

Question 10:- Which is better for keeping childhood memories, photos or videos?

Answer- I think videos are better to keep because photos will get damaged over a certain time period.

Question 11:- Can people rely on their memory when recalling events from the past?

Answer- Yes, of course. The past things get framed in our brain, and we remember things because of the memories. Even the good and bad memories help pay to recall things.

Question 12:- Do you think keeping a diary can lead to creating false memories?

Answer- I don’t think so. Although I keep a diary with me and it helps me recall past sweet and bitter things.

Question 14:- What childhood memories do people usually have?

Answer- sharing time with friends and families. I think these are the committee thing that people remember about their childhood. I will never forget my childhood friends and the time we spent together is a case in point.

Question 15:- Do you think technology helps people remember past events

Answer- yes, of course, even the photo video helps us to remember past things. It creates memories of events because memories are most important to people.

Question 16:- What memories are most important for people?

Answer- Human beings are emotional ones. They really want to create good memories. Memories of a time that spent together with family and friends and even the achievements they made in their life are more important for people. Parents really care about creating memories with their children. Important occasions like a wedding are used to create beautiful memories.

Question 17:- Is it possible that technology will replace human memory?

Answer- I don’t think so. Technology cannot capture the human emotions on it.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.