Describe a Quiet Place You Like to Spend Your Time In

ADVERTISEMENT

Describe a quiet place you like to spend your time in; You should say

  • Where is it?
  • How did you know it?
  • How often do you go there?
  • What do you do there?
  • And explain why you like the place?

Sample Answer of Describe a Quiet Place You Like to Spend Your Time In

I am finding quiet places. In a busy city such as Vadodara is very difficult. Even my family is sometimes so loud that it irritates me. In order to spend my time in solitude, I prefer to go to a quiet place that is a stone’s throw away from my house. It is a public library. There is always a pin drop silence at this library, and it has an extremely peaceful and soothing environment. That’s why I visit there in my leisure time. As it is near to my house, I used to go daily to read new books as I want to increase my reading skills for the next IELTS exam, which I am going to take at the end of September. This library has a plethora of fiction and non-fiction books. Instead of buying new books, I acquired one Cambridge IELTS book without spending a penny. In this way, I kill two birds with one stone. In addition, I used to go to the library every evening for IELTS preparation. It has so many books for this exam which can boost my skills. My friends and neighbours also visit this library. Everyone in my location likes spending their time in that quiet and relaxing place. Apart from this, the library is so spacious that almost 100 people can visit there every day and nobody feels like the hustle and bustle. Moreover, when any unwanted guests come to our house who create more noise, I go to that public library. There is no one to disturb me, and I can study in relaxed mode without a hitch. That library is really a good place to spend time in solitude.

Follow Up Describe a Quiet Place You Like to Spend Your Time In.

Question 1:- It is hard to find quiet places in cities?

Answer –  Indeed, cities have always been congested and so many people because of traffic, surrounding areas and many other things, so it is a Herculean task to find quiet places in a metropolis.

Question 2:- Why is it quieter on the county side?

Answer – Villages are more spacious, and also people there are helpful and provide good hospitality. They are nearer to nature. Therefore, the countryside has less noise pollution compared to megapolis.

ADVERTISEMENT

Question 3:- Why do people go to quiet places?

Answer – Many young people have a hectic schedule so going to quiet places such as on hill stations make them cool and relaxed. Also, they can refresh their mind after seeing nature closely.

Question 4:- Compared with young people, do old people prefer to live in quiet places?

Answer – Grey haired people like more quiet places than young people. Owning a quiet place such as a garden can give them a space in which they can read newspapers, do walking and exercise.

Question 5:- Why do some people not like quiet places?

Answer – Some people do not like silence because they want to explore their life with fun. They want some activity and noise all around them.

Question 6:- Do you need a quiet place when you are working?

Answer – Well, I am working in an industry where you can not find quiet places easily. However, I believe that quiet places provide us with some strong concentration on our work and what we are doing at our office. Moreover, with working in a quiet place, our efficiency might be increased compared to a noisy environment.

Question 7:- Why do people like to spend time in quiet places?

Answer – As I mentioned, quiet places offer you a soothing and relaxing environment, so people like to spend their leisure time in quiet places.

Question 8:- Do you know anyone who likes noise?

Answer – My sibling likes noise as I have observed some time my brother plays and watches songs on loud voices on speakers. He has also told me that he wants a loud silencer in our classic 350 bullets, so for these reasons, I believe he likes the noises.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also, Read Some People Say Cultural Traditions Are Destroyed

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top