Describe a Thing You Did to Learn Another Language

Describe a thing you did to learn another language

  • What language did you learn?
  • What did you do?
  • How does it help you learn the language?
  • And how do you feel about it?

Sample Answer of Describe a Thing You Did to Learn Another Language

I will be talking about what I did to learn a foreign language. Two years ago, I finished university as a registered nurse; my sister called me from the United Kingdom, and we talked at length, and she told me that for me to become a Uk citizen and practice as a licensed nurse, I have to write IELTS examination.

That was what prompted me to start learning the English language. Although I took English when I was in high school, I don’t think it has any effect on taking this test.

Meanwhile, I did a lot of research, including self-practice, I listened to English music. Also, I had to watch movies speaking English. My father even helped me book for a tutorial class, and a day does not pass without me watching different tutorials on youtube.

As a matter of fact, with much hard work and persistence, I was able to learn the English language. Finally, I felt a sense of fulfilment, and here I am today taking this test; I believe I am going to come out in flying colours.

I will be talking about what I did to learn a foreign language. Two years ago, I finished university as a registered nurse; my sister called me from the United Kingdom, and we talked at length, and she told me that for me to become a Uk citizen and practice as a licensed nurse, I have to write IELTS examination.

That was what prompted me to start learning the English language. Although I took English when I was in high school, I don’t think it has any effect on taking this test.

Meanwhile, I did a lot of research, including self-practice, I listened to English music. Also, I had to watch movies speaking English. My father even helped me book for a tutorial class, and a day does not pass without me watching different tutorials on youtube.

As a matter of fact, with much hard work and persistence, I was able to learn the English language. Finally, I felt a sense of fulfilment, and here I am today taking this test; I believe I am going to come out in flying colours.

Follow-ups of Describe a Thing You Did to Learn Another Language

Question 1:- What difficulties do people face when learning a language?

Answer:- Well, there are lots of difficulties people face when learning a new language, for example, lack of mental focus and attentiveness. To be specific, people want to learn a new language but aren’t putting much effort into it.

Question 2:- At what age should children start learning a foreign language?

Answer:- A parent should make it a point of duty to start teaching their kids immediately after they are born. Children have this ear for language if they introduce it to them early.

Question 3:- Which skill is more important, speaking or writing?

Answer:- Well, both are important. Speaking help someone to communicate fluently with others. Although, speaking can’t we use all the time. Meanwhile, writing is important while writing research. But for me, I would prefer speaking to writing.

Question 4:- Do you think language learning is important? Why?

Answer:- Yes, definitely, learning a language is very necessary for it helps someone to communicate with people in another country. Also, it helps to boost memory.

Question 5:- Which is better, to study alone or to study in a group? Why?

Answer:- Well, studying alone help to set the perfect study environment, so you get the most out of studying. Also, Studying alone allows you to use the study tactics that are the most effective for your learning style. Some students learn best with flashcards. While studying in the group help you to assimilate more information, for example, the one you didn’t even think is necessary to read.

Question 6:- What’s the best way to learn a language?

Answer:- Well, I suppose through meditation, persistence and attentiveness. Also, with daily practice, it becomes a habit.

Question 7:- Does a person still need to learn another language if he is good at English?

Answer:- Yes, in the world there are a lot of languages to learn ranging from Spanish, French and others… It helps someone to have the upper hand while seeking a job.

Question 8:- Do you think minority languages will disappear?

Answer:- Well, it depends. It may or may not. People these days prefer speaking English and not their own language.

Follow Us on IELTSFever FacebookĀ 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *