Concentration IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Concentration IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Concentration IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Is it difficult to stay focused on something?

Answer:- From my exposure, I would say if we have an interest in something, I guess we can stay focused as much as we want, but in a sense, we cant stay if we are not curious about it.

Question 2:- When is it hard to concentrate?

Answer:- Well, when we are not in good mental or physical health, it is very hard to concentrate on something.

Question 3:- What may distract you when you are trying to stay focused?

Answer:- Sometimes, it is the gadgets we use or the noises around that mostly distract me from staying focused.

Question 4:- In what situations do you need to concentrate?

Answer:- I guess I concentrate more when at the time of deadlines like submitting assignments or last-minute studies for examination.

Question 5:- When do you need to be focused?

Answer:- I would say we need to be focused when we want something to be achieved in order to lead a good life because we live in a competitive world.

Question 6:- What do you do to improve your concentrate?

Answer:- Well, we can do so many things to improve our concentration like staying away from things which steal our attention, avoiding noises, preparation of a good timetable and a good mind can help more.

Question 7:- What do you do to help you concentrate?

Answer:- From my viewpoint, I always think about my final destination point, which makes me more focused. For example, I always wish to be an RN in the USA, and I imagine as staff working there and helps me to be motivated.

Question 8:- Is it easy for you to do two things simultaneously?

Answer:- I will not say either yes or no. Because it is based on the things we do, there are many things we can do simultaneously, and others are not.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.