Farm Animals & Wild Animals IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Farm Animals & Wild Animals IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Farm Animals & Wild Animals IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What farm animals do you have in your country?

Answer –  India has a wide variety of farm animals such as cow, buffalo, sheep, and hen that helps in farming directly or indirectly in many ways.

Question 2:- Do you think farm animals are important?

Answer – Yes, I believe farm animals are important. They are useful not only for agriculture purposes but also serve the purpose of the diet. For example, milk from cows and buffaloes, hen, and sheep is a non-vegetarian diet.

Question 3:- How are these animals used? OR In what ways are animals used in agriculture in your country?

Answer –  These animals, such as ox, are used in plowing the agricultural land. Also, the dung of these animals serves as a natural fertilizer to farmlands that enhances productivity.

ADVERTISEMENT

Question 4:- Do you think raising farm animals is important?

Yes, raising farm animals is important, especially in countries like India, where agriculture is primary. These animals serve farmers in many different ways. Not only for farmers, but they also provide employment to many others such as milk vendors, poultries.

Question 5:- What’s the most famous wild animal from your country?

Answer –  Tiger is a famous wild animal in India. Everyone, irrespective of young and old, likes to see tigers in zoos and national parks. Many such places offer safari rides in special vehicles to see them directly closer. Tiger is also the national animal of India.

Question 6:- What’s your favorite wild animal (from your country)?

Answer –  I don’t have any such particular animal I like. But I liked to see lions many times during my childhood. Despite having so many animals in zoo parks, I always search for lions as soon as I enter a zoo or national park anywhere.

Question 7:- Do you like to watch TV programs about wild animals?

Answer –  Definitely yes. I used to watch TV programs about wild animals on Discovery and Animal planet channels during my school and college days as they offer knowledge on their natural habitat, which is difficult to experience in reality. But these days I am not getting enough time to watch those due to my work.

Question 8:- Did you learn something about wild animals at school?

Answer –  Yes, In school there are lessons about wild animals in many of the subjects. I have learned a lot about them, starting from what an animal is, its significance, its population and place of living, their birth cycles, and so on.

Question 9:- Where can you see wild animals?

Answer –  I can see wild animals in real only in the zoo and national parks because I never dare to do adventures to enter into a forest like the ones who do in TV programs. Virtually we can see wild animals from forests too.

Question 10:- In which country do you think you can see many wild animals?

Answer –  I am not sure of it exactly. But as far as I know, we can see wild animals in countries which consist of a large area of forests and less human intrusion, such as India and Africa.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also, Read New Year Speaking Part 1 Questions With Answers

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *