Food & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Food & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Food & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you have a healthy diet?

Answer:- Yes, Usually I add healthy fruits, vegetables and dry fruits to my diet, but every Sunday, I follow cheat meal. On that day, I eat whatever I feel like eating, such as junk food, south Indian cuisine or north
Indian cuisine etc.

Question 2:- Do you prefer eating at home or eating out?

Answer:- I am a couch potato, so I usually like eating at home. I am very lazy to get ready and go out for lunch or dinner. Whenever I feel like eating outside food, I order online.

Question 3:- Do you like ordering food to be delivered?

Answer:- yes, I like ordering food delivered at home; it is very helpful when you are stuck with work and don’t have time to cook, or you have so many guests coming home on very short notice. Moreover, in the corona period, it is also safe to eat at home.

Question 4:- Who do you get food delivered with?

Answer:- Mostly, I order on online applications such as tomato or swigged; they deliver food faster and fresh, and they also provide some discount on ordering salt is budget-friendly as well.

Question 5:- Do you eat meals differently now compared to when you were little?

Answer:- Yes, I feel like a kid. I did not eat many vegetables, and I used to eat ice cream a lot during my childhood, but now I almost eat all the vegetables even I eat bitter gourd also, but I still eat ice cream a lot that habit is the same as childhood.

Question 6:- What sort of weather do you like the most?

Answer:- I like summer more because you get a vacation, and also you get mango in summer, which is my favourite fruit. I wait all year for summer for mangoes.

Question 7:- Would you say the weather in your hometown is suitable for working (or studying)?

Answer:- Yes, Weather in my home town is very stable, unlike other places where Strome or heavy rain occurs. In my hometown, every season is enjoyable. There is chilly winter, enjoyable summer and a romantic rainy season. All seasons are suitable for working only sometimes in the rain you find traffic on road because some underbridge is closed at that time so can be a bit late for your work in the rain.

Question 8:- Would you like to move to a place with different weather?

Answer:- Yes, I would love to move to a place where snowfall occurs. My hometime is usually hot, so I like to experience chilly Weather.

Question 9:- What season (or weather) do you think is most suitable for work and/or study?

Answer:- I think winter is most suitable for work and study. Because in summer it is very hot that it is very difficult to work without air-conditioning and in the rainy season it is a bit uncomfortable to drive two-wheelers and reach the office.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.