Rainy Days IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Rainy Days IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Rainy Days IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Does it rain much in India? (Where? When?)

Answer:- Well, India is a diverse country and in my country rain is also dependent upon are for example in the south and east part of my country level of rain is more than the northern side.

Question 2:- Does it rain much in your hometown? (Include how often)

Answer:- Not really; rain is average in my hometown or where I live. Generally, we have three months of rain although due to global warming it’s also less nowadays.

Question 3:- In what season does it rain the most? OR When (in what month/season) does it rain most in your hometown?

Answer:- Rain season is the same in my hometown as in my country, from July to September.

ADVERTISEMENT

Question 4:- Would you prefer to have more rain or less rain (in your hometown)?

Answer:- Well, in my town, the majority of people are connected with the agriculture realm; thus, average rain is better and as my family also farmer so, medium level of rain be better than high or low.

Question 5:- Do you like rainy days? OR How do you feel on rainy days? ORDo you feel sad on rainy days?

Answer:- I like the rainy season, and I love to go outside and play football games during rain or water is pouring. Another reason is that in this season, I have a chance to eat hot edible like a filter.

Question 6:- How does rain affect different people’s moods? OR How does rain affect people’s lives?

Answer:- I think a number of people who like rain such as farmers while some don’t. Rain chance people mood definitely. Those who do seasonal business, their livelihood connected with rain like selling rain court and an umbrella on rainy days.

Question 7:- Do you prefer rainy days or sunny days?

Answer:- I opt for rainy days over hot summer days; one of the major reasons is that I hate to sweat and love the monsoon environment.

Question 8:- What do you do on rainy days (or on a rainy day)?

Answer:- When I was a child, I tended to go outside and dance when rain was running, although, with time, it changed, and now I just see the beauty of nature. I love the soil smell when the first rain comes after summer.

Question 9:- Do you think rain is good? (Why?)

Answer:- Why not? A number of professionals connected with it as well as if there is no rain then various predicament.

Question 10:- Is there any part of India where it doesn’t rain much? (Where?) OR Is there an even distribution of rain throughout India?

Answer:- Yes, in India, the northern parts have less rain as compared to the south. Moreover, in dessert rain level is very low such as in Kutch, Gujarat.

Question 11:- What effects can a shortage of rain (a drought) have on people’s lives?

Answer:- It big crux nowadays; people waste water later find difficulty. Suppose people don’t have enough water then it directly affect on routine life like in washing, drinking. Apart from it, the industry also runs on it.

Question 12:- Can you remember any time when it rained particularly heavily in your hometown? (When?)

Answer:- Yes, I remember, it was not donkey years ago, owing to ocean air presser 3 years ago, we had disaster rain roughly 25 inches per day, and it came continuously two days. Many people lost their own homes.

Question 13:- Does rain ever affect transportation in your hometown? (How?)

Answer:- Definitely, due to heavy rain, a host of time train timetable change or even cancel any time. Sometimes plane also cancel.

Question 14:- Do you think the seasons have changed in recent years, compared to the past? (Why? How?)

Answer:- Yes, as I said, all-season changed now than was in the past. The primary reason behind this is that global warming. For instance, in India, in the past summer remained for four months; however, it is now five or more. Moreover, we also see sudden changes in the environment like rain on hot days.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *