IELTS Speaking Test Part 1 ( Clothes/Colours ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 (Clothes/Colours) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Clothes/Colours ) Questions With Answer

Question 1:- What colour clothes do you like to wear?

Answer- Well, I am a fashion freak person, and I always try unique items of clothes in my day to day life. However, the combination of a blue shirt and black jeans is quite mesmerising, and it suits my personality; when I wear that mixture of two colours, I feel over the moon, so that’s the reason it’s my favourite colour clothes section.

Question 2:- Do people in your country like to wear bright colours?

Answer- Well, it is a totally depend on the people’s taste desires in the term of youngsters they always like to wear some attractive colour clothes and get updated with modern society, but elderly individuals always prefer a formal dress with light colours. Moreover, a majority of people wear dark colours occasionally.

Question 3:- What are the differences between men’s and women’s preferences in colour?

Answer- Women moved towards soft colours, while men tended to like bright colours. Men prefer simple colour names like electric blue, whereas women use specific colour names like Double red, chocolate, and electric pink to describe the different shades.

Question 4:- What kind of clothes do you like to wear?

Answer- Clothing is my favourite part, and I always get to update according to the modern community. I always prefer to wear fashionable clothes like jackets in winter and loose shirts in summer and one of my all-time favourites with Ankle shoes.

Question 5:- What kind of clothes do you never wear?

Answer- I absolutely hate skinny clothing. They say it’s supposed to be comfortable. I really don’t know why they say that. I get all hot and sweaty in it. So that kind of clothes I hate with them.

Question 6:- Do you wear the same style of clothes on the weekend and on the weekdays?

Answer- No, on weekdays I wear normal working clothes, but during the weekends I say bye to working clothes and welcome to casual Wear. I don’t think I have one particular outfit for weekends, but I know that it doesn’t consist of pants, suit trousers or a jacket.

Question 7:- Do you wear the same clothes at school/work?

Answer- No, my work clothes are different from my routine. Most of the time, I generally wear formal dresses because it’s my work dress code, and I wear blazers with a plain shirt along with pent.

Question 8:- Did you have any special clothes when you were a child?

Answer- Definitely, especially in schools. In this country, all schools celebrate a small function every month and l are required to wear a special costume for that day. That was incredibly fun!

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.