Lifestyle & Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Lifestyle & Work IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Lifestyle & Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What do you do in your free time?

Answer – Well, it depends on the availability of time. If I have enough spare time, then I like to do drawing and cooking. On the other hand, in a short time, I love to listen to music to kill time.

Question 2:- Do you have a busy social life?

Answer – Generally speaking, I don’t have much busy social life since most of the time, my hands are full of household chores as well as job responsibilities.

Question 3:- Do you lead an active life?

Answer – Yes, undoubtedly, I am enjoying my life with full energy as it is very pivotal for me since the adult age is the best age to gain something in life to lead a luxurious life in the remaining years like in old age.

ADVERTISEMENT

Question 4:- Has your life changed much in the last year?

Answer – Yes, probably, my life has gone through various alterations in the last year. As my behaviour has changed completely because prior to the previous year, I was mischievous and relaxed, but now I have become devoted to my household responsibilities. Apart from this, before that, I was a student, and now I am working as a nurse in the hospital. In this way, my life has changed completely.

Question 5:- What would you like to change about your lifestyle?

Answer – Well, I would like to bring some changes to my lifestyle. But among them, the first and foremost transition that I want in my way of life is food habits. I tend to eat fast food, which has adversely affected my health. So, I want to leave this habit and adopt a healthy mineral diet to keep fit as a fiddle.

Question 6:- Do you work right now?

Answer – Yes, I am working as a staff nurse in the reputed multispeciality hospital, Which is located in Ludhiana city.

Question 7:- Do you get on well with your co-workers?

Answer – Yes, definitely, I like to join my hand with colleagues as they are a part of my daily life. They are those who assist me at the hard times and with whom I share my happiness and joy to lead a better life. Also, such kind of relationship between co-workers makes the environment more harmonious and comfortable to work.

Question 8:- What responsibilities do you have at your work?

Answer – The main responsibility of my job are, firstly assist the patient to cater their needs, secondly check the vital sign like temperature, pulse, respiration.. and give the medication on time. There are also other responsibilities, but it depends on the physician order.

Question 9:- Are there good work opportunities in your home country?

Answer – To be honest, I can’t say that my country is offering lots of job opportunities to everyone. Here is one problem that if anybody gets a dream job, then that one can’t get a sound salary to satiate his|her needs. So, difficult to say that my country is offering good work opportunities.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also Read Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *