Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Politeness IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Who teaches you to be polite?

Answer:- Well, my mother taught me how to be polite even at the time of difficulty. I don’t lose my temper even though I am aggressive. Instead, I try to find out ways to make myself cool down.

Question 2:- How do Indian people show politeness?

Answer:- Well, Indian people show politeness by welcoming their guests. Moreover, when others are in difficult situations, then they show their tender nature by helping them either by giving them food items or clothes or sometimes by giving them money.

Question 3:- Has the way people show politeness changed in India?

Answer:- Yes, nowadays, people or not so polite as people in the past. It is because they have no patience in them, and they are very aggressive even they start to fall out with others over trifles, and due to it, they are leading a solitary life.

ADVERTISEMENT

Question 4:- Are you angry with people who are late?

Answer:- Yes, very often, I get angry when people are late. It is common in every person, but when the situation is very critical, then I don’t show my angry behaviour. Instead, I try to understand the situation. So it depends upon the situation, which makes me decide to show anger or sympathy for the others who are late.

Question 5:- Do you think that people have less free time today than in the past? Why?

Answer:- Yes, of course nowadays, people have very little time than in the past life. Because now people have a hectic schedule and if they have free time then they sacrifice their free time in order to do side business or part-time job so that they can earn a hefty amount of money. Acquiring a lot of wealth is the only motto of the person. That is why they get very little time that they can utilise either with themselves or with their family.

Question 6:- Do you think that the quality of living is increasing? How?

Answer:- Yes, quality of life is increasing nowadays, and the whole credit goes to good health care facilities as well as entertainment sources. Which makes the people laugh and remove their monotony. Thus they are leading a blissful life and ameliorating their living standard.

Question 7:- Today, people use machinery to automate everything. Is it good or bad?

Answer:- Well making every machine automatic is really bad for the people because they will reduce their physical activities and will depend more on electronic gadgets. Thus, they will lead a sedentary lifestyle and can become the victim of many diseases, which are really harmful to them.

Question 8:- How does modern technology help to save time?

Answer:- Well, modern technology is very helpful in saving time. Now, people have good transport so they can commute from one place to another with the help of their own private cars as well as public transport. Moreover, there is no need to go to distant places to meet their relatives, so it saves their time as well as money as well. Because they can communicate by their mobile phone as well as can make video calls to see their loved ones.

Question 9:- Do you agree that people should let the machinery do everything?

Answer:- No, I don’t think that we should let the machines do everything because people will completely rely on machines and they will become lethargic, and their physical activities will reduce. So, for their well beings, it is not a good idea to do every work with the help of machinery.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also read: Describe a Polite Person Whom You Know

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *