Punctuality IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Punctuality IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Punctuality IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- Do you wear a watch?

Answer –  I do at times; l am yet to buy another one cause l lost the one that my spouse had bought for me as a gift.

Question 2:- In your country is it important to be on time (= be punctual)? (e.g., for meetings, work, classes)

Answer – It’s a common phenomenon that everyone should be punctual, from school children to workers.

Question 3:- Do you like to be on time?

Answer – I always feel that delaying or failing to meet deadlines means missed opportunities, so l try always to be punctual.

ADVERTISEMENT

Question 4:- How do you feel when others are late?

Answer – It’s very disturbing, and sometimes it shows indiscipline for someone to crop up late for a function or even a lecture.l truly despise it when people arrive late for anything.

Question 5:- How do you remind yourself to be on time?

Answer – I set the alarm on my phone always when l have an appointment, even if it’s coming in the next month. My phone has proven to be a worthy asset when it comes to meeting appointments.

Question 6:- Why are some people always late?

Answer – Well, l think it’s because they are just naturally sluggish when it comes to carrying out tasks; you find that a task that would take you ten minutes to complete would last half an hour or more to finish for some.

Question 7:- Do you think it’s important to be punctual?

Answer – Yes, as l said before, opportunities won’t pass you by, and it also displays the highest form of discipline.

Question 8:- What will you do if you are waiting for someone?

Answer – I am not very patient, so l find something to distract me like listening to music or maybe surfing the net until they arrive.

Question 9:- Do you think people these days are as punctual as they were in the past?

Answer – Truly speaking, l have never thought about that one, but l believe these days people have a lot on their hands because of the fast-paced life we live, so they are prone to delay most of the time.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also, Read Describe a Thing That Your Family Has Kept for a Long Time

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top