Science IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Science IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Science IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like science?

Answer:- yes, I really like science that why I choose the medical stream during my secondary education

Question 2:- What science have you studied?

Answer:- I learned various subjects in science Till 12 grade, I learned chemistry, biology physics, and after that, I got admission to BSc biotechnology, in which I learned more about the human body and did various experiments which were really interesting.

Question 3:- What do you find most interesting about science?

Answer:- I have the curiosity to gain knowledge about inner parts of the body which is really interesting for me moreover I love to watch reactions which are used in chemistry subject

Question 4:- What science subject did you like the most in school? Why?

Answer:- during schooling, I read all subjects, but biology was my favorite subject because I was interested in it and I also got higher marks in that subject.

Question 5:-How has the science that you have studied helped you?

Answer:- it helps me in various situations. First, during my graduation, I learned about medicine for different purposes, and I know which chemicals are used in which tablet vaccines. Moreover, it tells some solutions to save our environment.

Question 6:-Did you like science classes when you were young?

Answer:- yes, of course, I like science classes, and I also mentioned before I am interested in science, and I want to become a microbiologist to serve mankind.

Question 7:-Do you think school children should have both science classes and art classes?

Answer:-  yes, I think they should have both subjects because science tells about the human body environment animals space, whereas art brings out our hidden talent through creativity.

Question 8:-Do you think science is important in our society?

Answer:- Yes it is very crucial for society to learn science because it gives some solutions to save our environment not only this we can know about a particular thing that is good for us or not, through the ingredients.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.