Studies/Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Studies/Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Studies/Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you work or are you a student?

Answer:- Actually, I have just completed my undergraduate degree, and I am looking to pursue a post-graduate degree. So I would say that I am a student.

Question 2:- Why did you choose this kind of work/to study this subject?

Answer:- I chose to study commerce as I have been very good with numbers since my childhood.

Question 3:- Do you like your job?

Answer:- Well, in my opinion, the most interesting part of being a student is that I am constantly looking out to learn new concepts every day.

Question 4:- What’s the most interesting part of being a … (… / student)?

Answer:- Sometimes, following a rigid routine can become problematic for a student.

Question 5:- What’s the most difficult part of being a … (… / student)?

Answer:- Well, I hate to wake up early in the morning for my studies.

Question 6:- What do you dislike about your work or studies?

Answer:- In my childhood, I do remember that I always wanted to join defence services and serve my nation.

Question 7:- What was your dream job when you were a child?

Answer:- Yes, I had changed my mind because I didn’t have any other choice as I didn’t fulfil the physical requirements to join the army.

Question 8:- Have you changed your mind since then?

Answer:- Well, I would definitely like to open a business so that I am in more control of my life.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.