Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you prefer public transportation or private transportation?

Answer:- I have a busy schedule in my life.so, I don’t prefer any kind of public transport. I have my own vehicle, which I use in my daily life. Whenever I want to go anywhere, I simply use my own vehicle because it is more convenient for me.

Question 2:- What’s the most popular means of transportation in your hometown?

Answer:- In my hometown, buses are the most suitable transportation for everyone because the bus stop is near to my living place. We can easily catch the bus to travel to anywhere, and it is cheaper than other transport. Buses go to every corner of the City, so that is why buses are more convenient in my hometown.

Question 3:- Is it easy to catch a bus in your country?

Answer:- Yes, of course, it is very easy to catch a bus In My City because a bus stop is about 1 km away from my home town and there are lots of local and national buses. Moreover, buses service too fast in every 2 minutes we can catch a bus.

Question 4:- Is driving to work popular in your country?

Answer:- Yes of course if we have a licence which is authorised by the government we can easily work in the drive a car as well as there are lots of online Websites which provide us with this jobs and give a handsome salary with sufficient time and this is very popular in my country.

Question 5:- What do you think will become the most popular means of transportation in your country?

Answer:- According to my perspective, I think trains is the best transportation facility as compared to other transportation because it is cheapest than others and it is easily available in every City in my country. Moreover, the train route is the shortest road than others, and we can easily arrive anywhere at the right time. Ninety per cent of people reservation of the train because of its country convenient and easy transportation method. So that’s why I think it will become more popular in the upcoming days in my country.

Question 6:- Do you like indoor activities?

Answer:- Yes, of course, I love indoor activities like yoga, playing badminton and some other exercise which gives me a huge benefit of my body as well as my mind and one another thing is that meditation is my favourite activity which I am doing in every morning as a daily routine.

Question 7:- What indoor activities do you like?

Answer:- There are a few activities which I often do in my daily routine in the morning and evening. Firstly meditation which gives relaxation to my brain as well as my body also and the second one is badminton whenever I want, I play badminton with my friend, and I feel very active whenever I play this kind of activity.

Question 8:- How much time do you spend indoors every week?

Answer:- To be very honest, I spend 6 to 7 hours per week, which is 1 hour per day for my indoor activities like 30 minutes for meditation and half-hour for badminton.

Question 9:- What types of indoor activities are popular in your country?

Answer:- Well in my country there are few indoor activities that are popular like yoga, gym, badminton, swimming. Nowadays, yoga is the most favourable indoor activity because it is more beneficial than other activities. It is not only popular in my country also International people are also showing interest in yoga and get benefits from it.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.