Major & Sports IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Major & Sports IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Major & Sports IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Do you work or study?

Answer: I work as a nurse in a psychiatric hospital which is located in the Central region of Ghana. Cape Coast, to be precise.

Question 2. What is your major? Or what was your major?

Answer: we have different forms of nursing in my country; however, I specialized in psychiatry, which deals with studying human behaviour and other behavioural disorders.

Question 3. Why did you choose that major?

Answer: I happened to have a relative who suffered is suffering from mental illness. So I decided to receive more knowledge in this area of nursing so as to offer some assistance to him. Additionally, it offers help to myself and the people around me.

Question 4. What is the most difficult part of studying that subject?

Answer: it involves a lot of practical assessments, and you need to be able to pass these requirements before you can qualify to receive a licence to practice.

Question 5. Do you plan to use the subject you are studying in the future?

Answer: yes, of course; I have established ideas to utilize this course in the near future. I like to have my own private hospital where I will provide services to people with mental issues.

Question 7. Do you play any sports?

Answer: Absolutely, I’m a big fan of playing football, and I mostly play it twice or thrice a week. I mostly play with my friends, who also love playing this game.

Question 8. Do you watch sports on TV?

Answer: Sure, I frequently watch sports on TV, especially in the morning. I have this favourite channel which shows a lot of football games and other indoor games like table tennis.

Question 9. What is the most popular sport in your country?

Answer: The most famous sport in my country is football and both the young and old love to watch football, especially if our country is playing with a different country, even the women watch it.

Question 10. How do people in your country stay fit? Is it important for children to play sports?

Answer: Most people perform regular workouts, but males indulge in this activity more than females. It is very vital for young people to actually engage in sports activities as this can help them to know where their talents lie in terms of sports.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.