Work & Lifestyle IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Work & Lifestyle IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Work & Lifestyle IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What do you do in your free time?

Answer- I usually spend my leisure time lending an ear to music. I’m a melophile and love to listen to music every now and then. My favourite composer is A. R Rehman.

Question 2:- Do you have a busy social life?

Answer- Obviously, I have a busy social life. I must say that I’m a social person and amiable too. I have a large friend circle, and we hang out at weekends too.

Question 3:- Do you lead an active life?

Answer- of course, I led an active life. I’m busy with what I’m doing. As a student, I need to deal with my studies and extracurricular activities.

Question 4:- Has your life changed much in the last year?

Answer- Frankly, this covid pandemic made some changes in my life. I used a mobile phone for a long time, and now because of that, I have become a night owl. I really waste my time by simply scrolling on my mobile phone because it provides instant gratification for me.

Question 5:- What would you like to change about your lifestyle?

Answer- I couldn’t do the exercise properly. So I think it is one of the changes I needed the most to burn out the fat in my body and become fit as a fiddle. Yoga also helps to improve mental health.

Question 6:- Do you work right now?

Answer- Not yet. I completed my studies recently. But I got training from my company for a period of 3 months.

Question 7:- Do you get on well with your co-workers?

Answer- of course, I am a social butterfly, and I’m amiable too. So it’s not difficult for me to acclimatize with new surroundings and people. Within that short time frame, I make oodles of friends.

Question 8:- What responsibilities do you have at your work?

Answer- Being work for improves the potential of the company and helps in maintaining the growth of the company. I think these are the responsibilities.

Question 9:- Are there good work opportunities in your home country?

Answer- of course, there are a plethora of job opportunities in my hometown. An increased number of companies demand educated workforces too.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.