Your Country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Your country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Your country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Tell me about your country.

Answer:- I belong to India. India is a big country, and a large number of people are living in India. Their education system is very good as compared to other countries, but only a limited number of job facilities are available there which becomes a big reason for those who go abroad for work.

Question 2:- Where is your country located?

Answer:- My country is located on the north side of the ocean.

Question 3:- Which part of your country do most people live in?

Answer:- Most people of the people in my country give a preference to live in the west side of India because their climate conditions are good as compared to north, south and east part of India.

Question 4:- What are the main industries in your country?

Answer:- Although large industries are available in my country, the most popular industries are textile industries, cotton industries and fuel industries.

Question 5:- What are some of the good things about living in your country?

Answer:- In my country, climate conditions are good as compared to other foreign countries, which force to people for a living, and the education system is also good.

Question 6:- What are some of the bad things about living in your country?

Answer:- Most of the people are going abroad due to some bad things in my country. The first and foremost bad thing is that their job facilities are not available and most of the students are spending time with their families due to unemployment. Rule and regulations are also not good in my country.

Question 7:- Do you know the history of your country well?

Answer:- Definitely, I know the complete history of my country very well. I have acquired a piece of information about it from the history subject in 6th class.

Question 8:- Which part of your country do you want to live in?

Answer:- I want to live in the Northside of my country due to the beauty of that region. The North Region of India is very beautiful as compared to other regions.

Question 9:- What makes you feel proud of your country?

Answer:- Most of the people in my country belong to the Sikh religion because all guru of Sikhism belongs to India, which feels me proud of my country.

Question 10:- Will you stay in your country in the future?

Answer:- Yes, Although I am planning to go abroad for higher education yet after completing my graduation, I will always prefer to live in my country.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.