Gifts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Gifts IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Gifts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Do you like giving or receiving gifts?

Answer:- I prefer giving gifts to receiving them. I find that giving gifts gives me more joy than getting them from others.

Question 2. What kind of gifts do you prefer?

Answer:- Personally, I prefer gifts that I can see or use over time. I would rather give or be given a gift that I wouldn’t just use or consume, and it’s gone. I find gifts that last rather meaningful.

Question 3. When do people give gifts or presents in your country?

Answer:- In my country Ghana, people usually give gifts on the birthdays of their friends or loved ones. Gifts are also given on events such as Christmas and new year. Apart from these, anniversaries are another good opportunity people in my country use to give gifts.

Question 4. Do you ever take a gift when you visit someone in their home? Why? /Why not?

Answer:- Most often, I don’t make a gift when I visit a person in their home partly because it is not a norm in my country and because I would feel burdened to take a gift as the next time I want to visit them, it would seem to me that they’ll have to prepare a gift for me.

Question 5. When did you last receive a gift?

Answer:- My most recent gift was from my elder sister. She knows me so much, she knows what kind of clothes I like and my favourite colour. She got me a shirt in a design that I fancy and in my most preferred colour, which is blue.

Question 6. Do you enjoy looking for gifts for people?

Answer:-  I find the process of selecting or finding a gift for a friend or loved one very exciting because while I’m choosing, I take into consideration whether they would like it and the joy it would bring to them that I thought of them.

Question 7. Do you give expensive gifts?

Answer:- Usually, I try to give gifts that are meaningful yet inexpensive such as a beaded bracelet, a handmade necktie. To me, the thought behind the gift counts, not the price.

Question 8. What kinds of gifts are popular in your country?

Answer:- In my country, Ghana, gifts such as clothes, shoes, bags are most popular as a lot of people feel the person would remember them and smile when using the bag or shoe or dress they gifted them.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.