Describe a Time when You Shared Something with Others: IELTS Speaking Test

Describe a time when you shared something with others (or another person); You should say

  • What do you share?
  • Who do you share with?
  • Why do you share it?
  • And explain how you felt about sharing it?

Sample Answer of Describe a Time when You Shared Something with Others

Well, this is the world of the mutual corporation. There is a saying that “sharing is caring.” so I feel like sharing is the way to make feel others that you care for them, and it really helps in strengthening the bonding between two people. Here I would like to talk about the incident when I shared my reading materials with my best friend.

As I love helping other people, so my friend Alaska asked me to lend her a math book because she had lost it in school. Also, the exam was also near, so I helped her by providing it to her. Similarly, whenever I was in need, she never hesitated to help me; therefore, it is my responsibility to make her feel better whenever I get the chance.

I was very happy to share the book with her. She also thanked me enough. Hence I felt very good about it. Likewise, I would always love to share anything with others to make their life better.

Follow-ups of Describe a Time when You Shared Something with Others

Question 1:- Do you like to share?

Answer- Yes, definitely; I love sharing different items with my friends and family because they are very close to my heart. Also, whenever I am in need of anything, they do not even think once to provide it for me. Hence I think I like sharing.

Question 2:- What are the consequences if children don’t like to share?

Answer- I feel like if children don’t like to share, then they could not get back. Hence if they are in need of anything, then nobody would help them. Therefore I believe there can be severe consequences if children don’t like to share with others.

Question 3:- How do you feel about sharing accommodations with others on campus?

Answer- Well, I feel it depends from person to person. If you ask me, then I love sharing accommodations with others because it is quite a good feeling. We can share our feelings and thoughts with our roommates. There will be no feeling of loneliness.

Question 4:- How could parents and teachers teach young children to share?

Answer- Well, teachers and parents could teach their children to share through their actions. If they are generous enough, then children could easily learn to share by following their guidance. Hence it is not very tough to make children aware of the importance of sharing different stuff with others.

Question 5:- Do people in your country (or you) prefer to share public transport, or do they (you) prefer to use private transport?

Answer- Honestly speaking, I am not a fan of sharing public transport. It is because sometimes the conductor behaves so rudely that I don’t even want to share it anymore. However, there is no option apart from sharing transport. But in future, I would definitely want to buy my personal car.

Question 6:- Do many people in your country share their home with others, or do they mostly live alone?

Answer- Well, in most Asian countries, people share their room with others, be it family members or unknown people, to rent. I feel like there is a traditional culture which is going on till date that adults living with their parents. Likewise, people are habituated by that action. Therefore I feel like people of my country prefer sharing a home.

Question 7:- Do you think there are many advantages to sharing your home with other (non-family) people?

Answer- Well, there are some advantages and disadvantages of sharing a room with non-family members. The advantage would be that there might be some security if someone else is living there. Also, you won’t feel lonely. However, they might keep the house dirty and unorganized.

Question 8:- Would you ever share your food with someone else?

Answer- Haha, I feel like it would depend upon the food. If I am eating my favourite chowmein, then I would probably not tend to share it, but if it is something else, then I would love to share it. Also, I don’t like it if someone eats from my plate. There I feel like it depends upon the person who is asking me.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.