Describe Something You Bought that Was Difficult to Use at First: IELTS Speaking Test

Describe something you bought that was difficult to use at first. You should say:

  • What is it?
  • When did you buy it?
  • What does it do?
  • Explain how difficult it was to be used?

Sample Answer of Describe Something You Bought that Was Difficult to Use at First

Due to modern technologies, many products have been developed which are very difficult to use. Here I would like to talk about a special thing that my father bought me when I was a little kid. Five years ago, my dad bought me a computer which was of the latest model. He gifted me that for my birthday. I was very excited to use it because I had never used it before. When I tried to use it, I could not use it properly because I was not familiar with that device. Similarly, it was very difficult for me to type something in it. Hence I took a lot of time to become a pro in it. From then on, I used this for doing my assignments. Now I feel more comfortable and confident in using it.

Follow-ups of Describe Something You Bought that Was Difficult to Use at First

Question 1:- What type of products is difficult to use at first?

Answer- I think all the products that are made with the help of science and technology are difficult to use at first. This is because we are not used to it, and we do not have ideas and knowledge about newly invented things. As far as I am concerned, I was not able to use the laptop properly when I bought it for the first time. But with time, I learned to use it in an effective manner.

Question 2:- What are the benefits of online shopping?

Answer- Well, there are various advantages of purchasing things online. Because we do not have to go miles away just to buy those products. Therefore this will save our time and energy. We can be more productive and buy our stuff through online mediums.

Question 3:- What are the disadvantages of online shopping?

Answer- Honestly speaking, there are plenty of disadvantages to online shopping. As far as I remember, when I bought a dress, I thought it would fit me properly, but it did not fit me in real. I also got a duplicate item through online shopping. So disadvantages of online shopping outweigh the advantages. So I prefer offline.

Question 4:- Why do some people buy only branded items?

Answer- Well, it depends upon the person you are. Some people love branded items because they are long-lasting and original. Also, branded stuff is very expensive. Similarly, others do not use it because they may not have sufficient money to purchase it.

Question 5:- Do you think it is necessary to follow the fashion and use the latest products?

Answer- Well, it is not necessary to do so. But if you are interested in doing so, they go for it. In my personal opinion, I do not enjoy following trends and the latest products. Rather I love exploring old stuff. Hence it is not necessary, but it depends upon your preferences.

Question 6:- Do you believe that some products are over publicized?

Answer- Yes, definitely, every company wants their products to do well. So they tend to publicize it through various social media platforms. Similarly, many others get enrolled in paid partnerships with big celebrities and public figures. So yeah, I think that during this, many products get over publicized.

Question 7:- Why do you think advertisements are useful in selling products?

Answer- Yes, definitely it is very useful to do advertisements in selling products. Also, for this, many big multinational companies hire big actors and actresses as brand ambassadors to increase their sales of the product.

Question 8:- Which do you think is better, buying things online on buying things in real shops?

Answer- Well, of course, both of them are equally important. If you ask me, then I would probably choose to buy things in real shops. It is because I can feel the items and can enjoy the process which is involved in doing so. At the same time, others believe that buying things online is convenient for them.

Question 9:- Why are imported products more expensive than locally made products?

Answer- I think imported products are more expensive than locally made products because while importing products, there needs the transportation medium. In the context of Nepal, as it is a landlocked country, we do not have facilities for water transportation; hence we need an aeroplane for transporting goods. Therefore it is very expensive.

Question 10:- What do you think of those people who only buy expensive things and look down on other people?

Answer- Well, it is their way of thinking. They feel like they are superior to others who don’t purchase expensive goods. I reckon we should be very arrogant in our life that would hurt other people’s feelings.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.