Transportation (public/private) IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

ADVERTISEMENT

Transportation (public/private) IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Transportation (public/private) IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- What’s the most popular means of transportation in your hometown?

Answer – I live in a small hometown there are the most popular mean of transport is buses numerous individual of my village travel by buses.

Question 2:- How often do you take buses?

Answer – well now I am pursuing computer classes so I daily have to need to take buses to go to the center in the morning and it is a comfortable mode of transport.

Question 3:- Can you compare the advantages of planes and trains?

Answer – definitely there are some merits between the train and airplane if I talk about airplane it is very faster, and time-saving transport on the other hand train is very cheapest, and everyone especially poor people easily purchase a train ticket.

ADVERTISEMENT

Question 4:- Is driving to work popular in your country?

Answer – definitely driving is too much important in the big cities and those places where transport facilities are less so when people have to go to their work that time they do drive.

Question 5:- Do you think people will drive more in the future?

Answer – it is difficult to say about the future, but in current days the traffic congestion is booming on the road so I think in the upcoming day’s people would be devoted more preference to public vehicles.

Question 6:- Would you ride bikes to work in the future?

Answer – well, I see the traffic congestion increasing at an alarming rate, so when I would be got the opportunity in the future, then I definitely use the bike to work.

Question 7:- What will become the most popular means of transportation in India?

Answer – I think in the upcoming day’s train will become more popular transport in India because it is the cheapest and the fastest mode of transport as compared to the buses car and bikes.

Question 8:- Do you prefer public transportation or private transportation?

Answer – to be honest, I prefer both, but when I have to cover a long distance at that time, I elect to private vehicles; however, when I need to go near my hometown spaces, that time I traffic private modes.

Question 9:- How did you come here(get here) today?

Answer – I came here by my bike because this day a lot of traffic I saw on the road. Therefore, I thought the bike was the best opposition it took only 20minutes.

Question 10:- Why did you choose that form of transport?

Answer –. I like this because a lot of traffic and it is faster so it did save my time and I reached here quickly.

Question 11:- What form of transport do you usually use?

Answer – well, as I mentioned before, when I have to cover uh along with the distance that time I like to go by public transport, but most of the time I like a private vehicle for a short distance.

Question 12:- Is it convenient to take a bus/taxi in your city?

Answer – well, in my nation people can easily take both the facilities taxes and the buses.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also, Read Tidiness Speaking Part 1 Questions With Answers

ADVERTISEMENT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *