Hand Writing IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Hand Writing IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Hand Writing IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you usually write by hand or write using a computer?

Answer:- Looking at how fast the technology has been improved and how in today’s world we completely rely on mobile devices all day, I prefer typing overwriting. Because, being a teacher, I usually have to type and provide the notes, and because of this pandemic, I have to teach them on the phone, and this habit leads me to like typing more and also because it is very easy saves time too.

Question 2:- Nowadays, how do most people hand write things?

Answer:- I think nowadays people usually prefer typing over the phone or on a computer to get their work done fast. Also, the other reason can be the fear of not wanting to show their handwriting to others, so others cannot compare to it. They also like to be on devices all the time, so they prefer to write on phones or laptops. Even writers want to use this technology for the printing of their books.

Question 3:- Do you often write with a pen?

Answer:- I do, use the pen in writing my notes or when I have to make papers or when I have to submit my research work which they want in writing. However, in the exam, of course, we have to use a pen to write our paper, so I make sure that I also write and make a habit of it.

Question 4:- Do you think handwriting is important nowadays?

Answer:- I do think it is very important to look at how the competition is increasing day-by-day and how students are making use of their handwriting into art is totally serene. They beautifully write it in a calligraphic way, and how it just looks great. Also, others can understand what we have written is important; otherwise, the other person may be facing difficulties in reading and can make a false judgement.

Question 5:- Do you think computers might one day replace handwriting?

Answer:- I do not think so the computer can take fibre handwriting. Because the computer has been an essential part for a long period of time. We have seen the changes from that decade till now and in future also it will have changes but will not replace handwriting. People are relying on the computer today so much that half of their work is on the laptop only.

Question 6:- Is your handwriting easy to read for other people?

Answer:- Yes I have improver my handwriting but when I write fast I have been getting complaints from my cousins and my friends that we cannot understand your handwriting at all.. we have to ask frequently what have you written to explain to me. Often, I have seen that they just make up things, and it is then late to make changes to what I wanted to tell and what it had been displayed.

Question 7:- What impression does a person’s handwriting have on other people? Can we tell someone’s personality from their handwriting?

Answer:- When I was studying in my degree college I have learnt that we can know about people personalities by their handwriting. We can say that one is happy or sad. I have attended one lecture, and there they have explained that how one alphabet is written can help us know whether he or she is facing some issues which important or he or she is having negative thoughts constantly.

Question 8:- When do children begin to write in your country?

Answer:- In my country, people at a very young age begin to learn how to write. However, there are so many activities and learning schools are available that one can improve their handwriting and also can by making mistakes can also help them to reflect and improve back.

Question 9:- How did you learn to write?

Answer:- Through tuition, I have learnt to write and also, with the helo of school teachers, I have learnt that how important writing is for my cognitive development too. I still remember to practice daily how to write alphabet A B C etc. And then started to form words and then sentences.

Question 10:- How can children today improve their handwriting?

Answer:- With today’s technology, one can improve their handwriting just by looking at the videos, or there are so many where one can go and easily improve their handwriting.

Question 11:- Did you like writing things when you were a child?

Answer:- I often get bored because we have to write all the time like we have to complete school notes and then have to do tuition homework then if teachers speak fast while they give us notes also, feels that why we have to write so much. And also, if sometimes my handwriting is poor and the teacher gives me fewer marks leads me to think that how good it would be if only I could have a type.

Question 12:- Do you think children should be taught to write like in the old days?

Answer:- Yes, I think so they should learn everything about our culture and should know how writing has developed throughout the century. And how people love to write in previous days which help them to remember what one might have done on that day and keep their records too.

Question 13:-Do you think handwriting will die in the future?

Answer:- I do not think, so it will die. Because without writing, one cannot understand to read or make sentence formation or can have knowledge about it. They should be aware of how important it is to write, and if in future we cannot speak, then writing can save us and help us to find our way, and we will not be stacked.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.